Δεν θα δραστηριοποιηθεί η ναυτιλιακή εταιρεία από τη Σαλαμίνα στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας και Κεραμωτής. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΑΝΕΘ κ. Γιάννη Τσούπρα οι εταιρείες της Καβάλας είναι αυτές που θα αναλάβουν εκ νέου το βάρος των δρομολογίων.

Ο κ. Τσούπρας δήλωσε ότι «ήταν μία εξέλιξη της προηγούμενης εβδομάδας. Οι ίδιοι οι πλοιοκτήτες των 4 πλοίων από τη Σαλαμίνα που επρόκειτο να δρομολογηθούν στις 6 Μαΐου στις τοπικές γραμμές, με αίτημά τους ζήτησαν από το ΥΕΝ να μην έρθουν στη Θάσο και να παραμείνουν στις γραμμές Πέραμα- Παλούκια. Σαν αιτιολογία έθεσαν στο ΥΕΝ το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην απαίτηση του υπουργείου να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα και τη γραμμή της Καβάλας και αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να βρουν ένα κατάλληλο πλοίο υψηλών προσόντων για τη γραμμή της Καβάλας. Όπως, δηλαδή, η ΑΝΕΘ και ο Μητσόπουλος διαθέτουν πλοίο κατάλληλα εξοπλισμένο για τη γραμμή Πρίνου- Καβάλας, αυτοί έπρεπε να διαθέσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, πράγμα το οποίο δεν το έκαναν, ίσως γιατί θεώρησαν ότι τελικά δεν τους συμφέρει. Σ’ αυτήν τη βάση αποφάσισαν να μην έρθουν αυτό το καλοκαίρι στις τοπικές πορθμειακές γραμμές. Ουσιαστικά πρόκειται για 4 πλοιοκτητρίες εταιρείες οι οποίες έχουν ένα πλοίο η κάθε μία, απλώς τους ενώνει το γεγονός ότι εκεί μετέχουν στην ίδια κοινοπραξία.

Αυτό δεν αλλάζει καθόλου το επίπεδο εξυπηρέτησης των τοπικών γραμμών από τις τοπικές εταιρείες, δεδομένου ότι δεν επρόκειτο να αλλάξει και να αυξηθεί ο ήδη αυξημένος αριθμός των δρομολογίων. Τριάντα δρομολόγια είχαμε σκοπό να κάνουμε το καλοκαίρι στη γραμμή της Κεραμωτής και 6 στη γραμμή της Καβάλας. Αυτά θα γίνονται τώρα με ή χωρίς τα πλοία από τη Σαλαμίνα».

ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Είναι μια εξέλιξη η οποία δικαιώνει τη συνεπή στάση που κράτησαν οι τοπικές εταιρείες. Διότι είχαμε ζητήσει από το ΥΕΝ, έστω και με τη διαδικασία της επιβολής δημόσιας υπηρεσίας σε όλα τα πλοία, δηλαδή μια υποχρεωτική εξυπηρέτηση της γραμμής του Πρίνου. Αφενός, μεν, διατηρείται ζωντανή η γραμμή του Πρίνου και αφετέρου θεωρούμε και δίκαιο αυτοί οι οποίοι εξυπηρετούν τη γραμμή επί 12 μήνες το χρόνο, να καρπώνονται και τα οφέλη του καλοκαιριού. Κι όχι κάποιοι έξυπνοι ή… «έξυπνοι», να έρχονται για 5 μήνες, να τα αρπάζουν και να φεύγουν και να μην αποδίδουν τίποτα στην τοπική οικονομία του νομού».

ΕΤΟΙΜΟΙ

Ενόψει καλοκαιριού είπε ότι «θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και πρέπει να είμαστε. Τα μηνύματα μας δίνουν την αίσθηση ότι μάλλον θα πάμε στα επίπεδα κίνησης του 2018. Ίσως μια μικρή κάμψη να έχουμε εξαιτίας του ότι υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τη γραμμή της Τουρκίας. Περιμένουμε, εξαιτίας των διακοπών που έχει η τούρκικη αγορά με το Ραμαζάνι, από 5 έως 10 Ιουνίου, αφίξεις από τη γείτονα χώρα. Μετά έχουμε το 4ήμερο του Αγίου Πνεύματος. Εμείς σαν ναυτιλιακές εταιρείες είμαστε έτοιμοι. Έχουμε συντηρήσει τα πλοία μας στο βαθμό που επιβάλλεται και περιμένουμε με μία συγκρατημένη αισιοδοξία να είναι και φέτος μια καλή χρονιά».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΤο ελληνικό δράμα ανάμεσα σε ένα μπαρ της Καβάλας και στη Βουλή
Επόμενο άρθροΠληροφορίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019