Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας του Άρη μέσα στην Τούμπα με “ψαλιδάκι” του Ίνγκασον (1-0) και έφτασε στο -3 από την ΑΕΚ, που έχει μπροστά της το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει τον Άρη (1-0) μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες στη Super League, έφτασε τους 32 βαθμούς -όσους έχει ο Ολυμπιακός- κι έφτασε στο -3 από την ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή, οι “κίτρινοι” παρέμειναν στους 25 βαθμούς και.. έπεσαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι είχε μια αρκετά ισορροπημένη εικόνα στα πρώτα του λεπτά, με τον ΠΑΟΚ όμως να προσπαθεί μετά το πέρας του δεκάλεπτου να ανεβάσει “στροφές” και τον Άρη να αμύνεται. Στο 21′ ο “δικέφαλος ου Βορρά” έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο διαιτητής Μπόγκναρ τσέκαρε φάση για πιθανό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, σε χέρι του Ιτούρμπε, μετά από κεφαλιά του Ολιβέιρα, έδωσε την παράβαση, ο Ζβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά -με παρέμβαση του Κουέστα και του δοκαριού- η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Άρης πήρε τα… πάνω του στη συνέχεια και είδε τον Μαντσίνι να πλασάρει για λίγο άουτ στο 29′. Οι γηπεδούχοι -πάντως- δεν οπισθοχώρησαν, στο 32′ είδαν τον Κουλιεράκη να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και στο 34′ είδαν το πλασέ του Νάρεϊ να σταματάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Κουέστα.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ είχε ξεκάθαρα την υπεροχή και δημιούργησε φάσεις στα καρέ του Κουέστα. Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το δεύτερο ανάποδο “ψαλιδάκι” του Ίνγκασον στο ματς στέφτηκε με επιτυχία, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των “κίτρινων”. Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για επιθετικό του Κουλιεράκη στην ασίστ που έγινε στο τέρμα του “δικέφαλου του Βορρά”, με τον διαιτητή να μην δίνει παράβαση.

Ο Άρης μπήκε στην επανάληψη θέλοντας να γίνει πιο πιεστικός και επιθετικός. Η καλύτερη του στιγμή, όμως, ήταν μια άστοχη κεφαλιά του Ιτούρμπε. Ο ΠΑΟΚ δεν κράτησε μπάλα, έχοντας περισσότερο το νου του στο ανασταλτικό του πλάνο. Στο 70′ όμως ο Αουγκούστο ανάγκασε τον Κουέστα να πέσει στην δεξιά του γωνία και να διώξει ένα ισχυρό σουτ.

Το ματς έγινε… άναρχο, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που είχαν την επιθετική πρωτοβουλία. Η ανάπτυξη τους όμως δεν ήταν αυτή που θα έφερνε τη “μεγάλη” φάση και το γκολ, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.

Προηγούμενο άρθροΝέος πρόεδρος στο ΤΕΕ ΑΜ ο Σωτήρης Λαζαρίδης- Διαδέχεται τον Απόστολο Παυλίδη
Επόμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στις στροφές του Αγ.Σίλα με θύμα 35χρονο