20 Σεπτεμβρίου 2024, 1:03
23.3 C
Kavala

Αντέχει το δίκτυο ύδρευσης της Θάσου παρά την τεράστια πίεση που υπάρχει από την κατανάλωση λόγω τουριστών

Παρά τη μεγάλη πίεση που δέχονται από την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών οι υποδομές που αφορούν το νερό στο νησί της Θάσου, δείχνουν να αντέχουν, στην παρούσα φάση τουλάχιστον.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι πλέον χαρακτηριστικά: ”αντέχουμε ακόμα, όμως δεν ξέρω για πόσο”.

Ο ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΜΗΝΑΣ

”Είμαστε πλέον στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου. Και να θέλει να ‘ρθει κι άλλος κόσμος δεν χωράει στο νησί. Ευελπιστώ ότι και τον Αύγουστο θα πάμε όπως τον Ιούλιο. Ο πιο κρίσιμος μήνας για εμάς είναι ο Σεπτέμβριος, καθώς λόγω της υπεράντλησης σε γεωτρήσεις και πηγές με διάφορες παρεμβάσεις που κάνουμε, εκεί τα πράγματα είναι λίγο θολά, δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Πιθανολογώ ότι θα τα καταφέρουμε, παρά τη μεγάλη πίεση που δεχόμαστε, με όποιο κόστος και τίμημα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ

”Το καλό είναι ότι σε σχέση με πέρυσι είναι πολύ λιγότερες οι βλάβες δεν έχουμε πολλά παράπονα κι αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι τα χιλιόμετρα νέων δικτύων που κατασκευάσαμε, στην κυριολεξία μας έχουν σώσει από διάφορες ζημιές που παθαίναμε και στην Καλλιράχη και στο Ραχώνι και στο Σωτήρος. Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα και ευτυχώς δηλαδή για μπήκε το καινούργιο δίκτυο μέχρι εκεί σε λειτουργία. Τώρα δουλεύουν τα συνεργεία πυρετωδώς έχουμε αποφύγει αυτές τις ζημιές άρα έχουμε το περιθώριο τα συνεργεία μας να δουλεύουν άλλες πιο μικρές σε δυναμική ζημιές που δεν τις αφήνουμε για το παραπέρα”, σημείωσε ακόμη ο Κώστας Μανίτσας.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ

Γενικότερα για την τουριστική κίνηση στο νησί, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου υπογράμμισε ότι ”Δεν υπάρχει δωμάτιο άδειο, όλα είναι κατειλημμένα εδώ και έναν μήνα. Υπάρχει γενικότερα μια πίεση παντού, σε όλους τους τομείς. δεν μπορείς να ανασάνεις. Ο τουρισμός είναι σαν ένα πανηγύρι που κρατάει πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι όταν το πανηγύρι επεκτείνεται και δεν είναι περιορισμένο πάντα θα υπάρχουν προβλήματα διάφορα. Από την πλευρά μας οφείλουμε ως Δήμος Θάσου και ως Δ.Ε.Υ.Α.Θ. να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών που κατακλύζουν το νησί μας”.

Hot this week

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Topics

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img