Το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δημόσιες δομές Υγείας, απασχόλησε σήμερα την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Κορονοϊός: Πότε ανακαλείται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εισηγείται, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι της covid-19, να επιστρέψουν με δύο rapid tests την εβδομάδα, τα οποία θα πληρώνουν από την τσέπη τους, και μάσκα υψηλής προστασίας. Υπογραμμίζεται ότι τα test θα πρέπει να γίνονται κατά τρόπο που θα διασφαλίζεται η αυξημένη αξιοπιστία τους, και επιπλέον οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να επιτηρούνται για την τήρηση των μέτρων.

Επίσης, η επιτροπή εισηγείται οι ανεμβολιαστοι γιατροί και νοσηλευτές να μην τοποθετούνται σε μονάδες με ευάλωτους ασθενείς, όπως οι ΜΕΘ, Μονάδες Εντατικής Νεογνών και όπου υπάρχουν ανοσοκοκατεσταλμένοι ασθενείς, σύμφωνα με την κρίση της επιτροπής λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Έτσι θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία – Η εισήγηση της επιτροπής
Τυχόν παραβίαση των μέτρων θα συνιστά πειθαρχικό αδίκημα. Η συνεδρίαση της επιτροπής συνεχίζεται.

Προηγούμενο άρθροΔιανομή δωροεπιταγών για την προμήθεια προϊόντων διατροφής και προνοιακά επιδόματα απο την Ιερά Μητρόπολη
Επόμενο άρθροΣέρρες: Τρένο παρέσυρε ζώο που βρισκόταν πάνω στις ράγες