Την αντίθεσή του στην επικείμενη κατάθεση του Νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας” του υπουργείου Περιβάλλοντος, εκφράζει ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση” και εντεταλμένος σύμβουλος πρωτογενούς τομέα ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης. Η παράταξη του κ. Καραγιώργη κάνει λόγο για τα τεράστια οφέλη από την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Όπως αναφέρει, το νομοσχέδιο:

· κατατέθηκε με σχεδόν διπλάσιο αριθμό άρθρων από αυτά που δόθηκαν στην, μόλις 14ων ημερών, δημόσια διαβούλευση.

· επιτρέπει εξορύξεις υδρογονανθράκων και εγκατάσταση αιολικών πάρκων εντός ζωνών προστατευόμενων περιοχών

· καταργεί την διαβούλευση για τις εγκαταστάσεις εξορυκτικών αποβλήτων και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, σημείο κρίσιμο για τις περιοχές εξόρυξης χρυσού (πχ στην Χαλκιδική και σχεδιαζόμενη στον Έβρο)”

· καταργεί την περιβαλλοντική αδειοδότηση και επιβάλει δυσμενείς για το περιβάλλον αλλαγές στην διαχείριση και στο καθεστώς προστασίας προστατευμένων περιοχών

· παραβιάζει, σε αρκετά σημεία, την ευρωπαϊκή νομοθεσία

ζητά, εάν όχι την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου, τουλάχιστον την αναβολή της συζήτησής του και την διεξαγωγή νέας και ουσιαστικής διαβούλευσης, καθώς επίσης την πρόβλεψη για συζήτησή του στα περιφερειακά συμβούλια της χώρας.

Ακόμα ο κ. Καραγιώργης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Δευτέρας (4/5) έκανε λόγο για την βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στον πρωτογενή τομέα.

Ακόμα τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση για το τι θα γίνει με τους αλιεργάτες, καθώς όσοι έρχονται από άλλες χώρες εξαιτίας της κατάστασης και των μέτρων κατά της πανδημίας δεν μπορούν να έλθουν στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό υπήρξε και σχετική επαφή με τον πρόεδρος των γρι-γρι, Γιάννη Μανιό.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Καραγιώργης στο Lobby 101.8 από το 34.47 έως 52.14

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση της Τ. Ελευθεριάδου προς τους δημάρχους του νομού για το αν ενισχύθηκαν από το κράτος για την πανδημία
Επόμενο άρθροΗ πατέντα του ΣΥΡΙΖΑ με τα χρυσά vouchers: Όταν γέμιζαν με εικονικό χρόνο τα προγράμματα και φούσκωναν λογαριασμούς υπέρ των ΚΕΚ