Αναφορές στην Καβάλα έκανε ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στην περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων και στο πώς η Ελλάδα κατάφερε να εντάξει την Καβάλα.

«Επειδή μερικοί μας λένε προδότες. Ακούστε να σας πω. Προδότες είναι αυτοί που παρέδωσαν στο βουλγάρικο φασισμό, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την Καβάλα που πήραμε πίσω το 1913. Προδότες είναι αυτοί που συνεργάστηκαν με το γερμανικό φασισμό. Προδότες είναι αυτοί που παρέδωσαν την Κύπρο. Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας, όταν, όπου μπορέσανε και όπου είχαν επιρροή, κάνανε προδοσίες πραγματικές και όχι μεταφυσικές», ανέφερε.

Ο κ. Κοτζιάς, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής αποσπάσματα από το «Αλφαβητάρι του Μακεδονικού», τις «Συμφωνίες του Βουκουρεστίου» και το «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος: Άνθρωπος και Ηγέτης». «Τι λέγεται εκεί; Λέγεται αυτό που θα έπρεπε να το ξέρετε όλοι σας όταν λέτε η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Ότι χάρις τον Ελευθέριο Βενιζέλο με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 πήραμε τη Μακεδονία μας, πήραμε την Καβάλα μας!» είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΤραγική κατάληξη: Πέθανε η μια από τις τρεις γυναίκες που τραυματίστηκαν το μεσημέρι στο Εμπορικό Κέντρο!
Επόμενο άρθροΒραβεύτηκε ο Διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Καβάλας