Χαμόγελα, οικογενειακές στιγμές αλλά και… “πηγαδάκια” περιελάμβανε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης όπως αυτή προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής 14/06. Η ορκωμοσία και οι υπογραφές των νέων υπουργών που αναλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους ολοκληρώθηκε στις 18:15 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα συνολικά 15 κυβερνητικά στελέχη που είτε εισήλθαν για πρώτη φορά στο σχήμα, είτε άλλαξαν χαρτοφυλάκιο, έδωσαν όλοι θρησκευτικό όρκο και εν συνεχεία υπέγραψαν την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Νωρίτερα, πρώτη έφτασε η Νίκη Κεραμέως η νέα υπουργός Εργασίας και στη συνέχεια ακολούθησαν ο Θοδωρής Λιβάνιος ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ο νέος υφυπουργός Εργασίας αλλά και η Ζωή Ράπτη η οποία θα ορκιστεί υφυπουργός Ανάπτυξης και ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18:00.

Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο δήλωσε πως πρόκειται για ένα κομβικό υπουργείο, καθώς η το ζήτημα της μετανάστευσης είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον εμπιστεύτηκε.

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήριο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Μιχαήλ Μουρβετίδη στον Βουλευτή Ν. Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο για την υπουργοποίησή του
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη αναφορικά με την υπουργοποίηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου