Επί τρεισήμισι χρόνια , η σημερινή διοίκηση του Δήμου ενέπαιζε παραγωγούς και εμπόρους της λαϊκής αγοράς , δημιουργώντας και διαιωνίζοντας μεταξύ τους έριδες, σχετικά με τον κανονισμό και την ομαλή-νόμιμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, εντός του Δήμου Καβάλας .
Επιτέλους, την 9η Μαρτίου 2023, εισήγαγε τον περιπαθή αυτόν κανονισμό στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση .
Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος η επικεφαλής μας Αναστασία Ιωσηφίδου ρώτησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πόσες τελικά είναι οι θέσεις των παραγωγών και των εμπόρων στην λαϊκή αγορά της Καβάλας , καθώς στην εισήγηση ,όπως είχε διορθωθεί την ημέρα της συζήτησης , εμφανίζονταν συνολικά 266 θέσεις, εκ των οποίων 148 σε παραγωγούς και 118 σε εμπόρους, ενώ στο τοπογραφικό οι θέσεις των παραγωγών εμφανίζονταν 130 , των εμπόρων 129 και των πωλητών αυγών 7!!! Στην απάντηση του ο κ. αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε την επικεφαλή μας , ότι δεν υπάρχει κανένα λάθος και πως η ίδια δεν μετράει καλά. Έτσι ο κανονισμός ψηφίσθηκε από το σώμα, όπως στην εισήγηση .
Την 27η Μαρτίου 2023, δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια η απόφαση έγκρισης του κανονισμού , που «ω του θαύματος» , οι θέσεις από 266 «αυγάτισαν» και έγιναν 274 , ενώ «περιέργως πως» δεν αναγράφεται ούτε ο αριθμός θέσεων των παραγωγών ούτε αυτός των εμπόρων .
Επιπλέον στην ίδια συζήτηση , η επικεφαλής μας ζήτησε να μάθει, αν υπάρχουν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για την ίδρυση των λαϊκών αγορών Καβάλας και Κρηνίδων , τις οποίες όπως προβλέπει ο υφιστάμενος νόμος, θα πρέπει ο Δήμος να καταχωρήσει στο Ο.Π.Σ.Α.Α. Η απάντηση που έλαβε, ήταν ότι υπάρχουν αυτές και θα της αποσταλούν. Μέχρι σήμερα όμως, παρά το γεγονός ότι από τις 10 Μαρτίου έχουμε ζητήσει εγγράφως από τον κ. αντιδήμαρχο να μας αποσταλούν , δεν έχουμε λάβει τίποτα.
Είναι προφανές ότι ο εμπαιγμός παραγωγών και εμπόρων, τόσο των λαϊκών αγορών Καβάλας και Κρηνίδων όσο και της πρότυπης λαϊκής της Καλαμίτσας , συνεχίζεται , από μια διοίκηση κατώτερη όλων των περιστάσεων, που τίποτα από αυτά που αρχίζει δεν μπορεί να τα τελειώσει με επιτυχία.
Επειδή από τα παραπάνω είναι απολύτως βέβαιο, ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα προσβληθεί ή θα απορριφθεί ή θα αποσταλεί πίσω για διόρθωση από τις υπερκείμενες αρχές, καλούμε την διοίκηση του Δήμου στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο , αφού πρώτα διορθώσει όλα όσα πρέπει να διορθωθούν , να εισάγει εκ νέου το θέμα της έγκρισης του κανονισμού, όπως πρέπει και όπως ο νόμος ορίζει. Σε περίπτωση δε , που δεν υπάρχουν αποφάσεις ίδρυσης των λαϊκών αγορών του δημοτικού συμβουλίου , αλλά ενδεχομένως άλλων οργάνων, να εισάγει πρώτα στην ίδια συνεδρίαση ως θέμα την ίδρυση των λαϊκών αγορών Καβάλας και Κρηνίδων, ώστε να μπει τέλος σε ένα σήριαλ, που κρατά χρόνια τώρα ομήρους , τους πωλητές των λαϊκών αγορών που λειτουργούν εντός του Δήμου μας
Για την δημοτική παράταξη ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η επικεφαλής
Αναστασία Ιωσηφίδου

Προηγούμενο άρθροΆγρια κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το νερό
Επόμενο άρθροΟλυμπιακός: Η ανακοίνωση για την παραίτηση Μίτσελ – Στον πάγκο με τον ΠΑΟΚ ο Ανιγκό