Ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ για το επεισόδιο στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καβάλας

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση εις βάρος Ειδικευόμενης συναδέλφου μας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από συνοδό ασθενούς. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης εις βάρος γιατρού το τελευταίο ενάμιση μήνα, όμως και εδώ με ενέργειες των παριστάμενων γιατρών κλήθηκε η αστυνομία και εφαρμόστηκε ο νέος αυστηρός νόμος ο οποίος προστατεύει τους Υγειονομικούς από επιθέσεις στο χώρο του Νοσοκομείου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πώς οποιαδήποτε λεκτική και σωματική επίθεση εις βάρος Υγειονομικών θα αντιμετωπίζεται άμεσα με βάσει το νέο Νόμο καθώς η δουλειά μας είναι να βρισκόμαστε στο χώρο του Νοσοκομείου για να προσφέρουμε βοήθεια στο μεγάλο αριθμό ασθενών που προσέρχονται και όχι να γινόμαστε σάκος του μποξ για κάποιους ευτυχώς πολύ λίγους.

Δεν αξίζει σε κανένα Υγειονομικό να γίνεται στόχος επίθεσης και πολύ περισσότερο στους Ειδικευόμενους νέους συναδέλφους που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Νοσοκομείου, εφημερεύουν ατελείωτες ώρες στις κλινικές, στα Επείγοντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, και είναι καθήκον μας να τους προστατεύσουμε από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Τέλος όσον αφορά την ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης ευθύς αμέσως από το Διοικητή του Νοσοκομείου σε αντίθεση με τη δίμηνη σιωπή του μετά την λεκτική και ρατσιστική επίθεση που είχε δεχτεί ο γιατρός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, έχουμε να σχολιάσουμε πως κινείται μεν στη σωστή κατεύθυνση όπως του είχε ζητήσει δημόσια η ΕΓΕΣΥΚ να πράξει, όμως χρειάστηκε να συμβεί και δεύτερο περιστατικό βίας σε ενάμιση μήνα εις βάρος γιατρού για να πάρει επιτέλους θέση και να πει τα αυτονόητα δημόσια.

Ο Πρόεδρος

Τεπελόπουλος Γιώργος

Η Γραμματέας

Αρβανιτίδου Άννα

Hot this week

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

ΙΜΦΝΘ: Η συμφωνία Ελλάδος-Βουλγαρίας … «Ιστορικά κειμήλια και αποτυπώματα θυσιών για την εθνική δικαίωση»

Στην πρόσφατη περίσταση της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Topics

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Καβάλα: Διακοπή νερού την Τετάρτη σε περιοχές της πόλης λόγω τεχνικών εργασιών

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας στην Π.Ε. Καβάλας

Το πρόγραμμα των δράσεων της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας η...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες