Το Euro 2020 που είχε προγραμματιστεί να γίνει σε 12 πόλεις από 12 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου θα αναβληθεί και θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 20201, από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση θα παρθεί την Τρίτη (17/3) μετά την τηλεδιάσκεψη της UEFA με την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων, τη FIFPro (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) και τις τις 55 ομοσπονδίες.

Την είδηση της αναβολής αποκάλυψε η νορβηγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, κάνοντας γνωστό πως το Euro θα γίνει από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου το 2021. Ο κορονοϊός, που έβαλε φρένο στα πρωταθλήματα και οδήγησε στη διακοπή τους, οδηγεί την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην απόφαση να αναβάλλει και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μια εξέλιξη βέβαια αναμενόμενη. Από τη στιγμή άλλωστε που ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη, η γαλλική εφημερίδα Equipe είχε προναγγείλει την εξέλιξη αυτή.

Στόχος είναι να δοθεί σε όλες τις λίγκες το χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί. Η αναβολή του Euro αλλάζει την καταληκτική ημερομηνία της σεζόν. Από τις 30 Μαϊου πλέον μετατίθεται στις 31 Ιουλίου. Προφανώς την ίδια χρονική ευχέρεια θα έχει και η ίδια η UEFA, ώστε να ολοκληρωθούν το Champions League και το Europa League.

powered by Rubicon Project
Η UEFA, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “TheAthletic”, θα ζητούσε 300 εκατ. ευρώ από τις λίγκες και τις ομάδες για την αναβολή του Euro 2020 και τη διεξαγωγή του ένα χρόνο αργότερα (Ιούνιος 2021).

Σημειώνεται ότι προ ημερών η UEFA ακύρωσε όλες τις κρατήσεις που είχε κάνει σε ξενοδοχεία της Κοπεγχάγης (πόλη που θα φιλοξενούσε αγώνες του Euro), δείγμα ότι η αναβολή της διοργάνωσης ήταν προαποφασισμένη.

πηγή | sport24.gr

Προηγούμενο άρθρο«Παγώνουν» τα δάνεια για επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω κορωνοϊού – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
Επόμενο άρθροΠώς θα λειτουργούν οι εκκλησίες | Αυτή είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση