Το τελευταίο τους «αντίο» είπαν φίλοι και συγγενείς του Δημήτρη Ο. που πέθανε στη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη πριν από κάποιες ημέρες, με τη λειτουργία για την κηδεία του 28χρονου να πραγματοποιείται στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής της Αλεξανδρούπολης.

Στο φακό του “e24” έκανε δηλώσεις ο θείος του 28χρονου που έχασε τη ζωή του:

«Δεν υπάρχουν λόγια, δεν ξέρω πώς μπορεί να αποτυπωθεί το συναίσθημα της λύπης. Ως χθες ήμουν πολύ οργισμένος για την απραξία του ανύπαρκτου όπως φαίνεται κράτους, αυτή τη στιγμή είμαι πολύ τρομαγμένος και φοβισμένος, ο τόπος μου όπου μεγάλωσα, δούλεψα, ερωτεύτηκα, μεγάλωσα, με φοβίζει, με τρομάζει. Νομίζω αυτό ίσως είναι και το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να δοκιμάσει ένας πολίτης που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, με ένα κράτος που δε μεριμνά για το αυτονόητο, την ασφάλειά του» επεσήμανε.

«Δεν πολεμάς έναν αόρατο εχθρό αλλά νοοτροπίες – και αυτές δεν πολεμιούνται εύκολα»

«Έχω κουραστεί να ακούω για ατομική ευθύνη και ανθρώπινο λάθος – όχι, δεν είναι ατομικό λάθος, είναι εθνικό λάθος. Και η ζωή δε θα συνεχίζει – δεν αξίζει να συνεχίσει, για ποιο λόγο να συνεχίσει έτσι; Δε βρίσκω λόγο να έχουμε μια ζωή στην αμφιβολία. Ήταν εγκληματικό αυτό που έγινε, μια βαριά εγκληματική αμέλεια. Κι εγώ που κάθομαι στον καναπέ μου και δεν αντιδρώ έχω μερίδιο ευθύνης, ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά, όλοι οι συνδικαλιστές ήξεραν ότι κάτι δεν πάει καλά. Όμως τι να το κάνεις αυτό τώρα; Δεν πολεμάς έναν ανθρώπινο εχθρό, πολεμάς νοοτροπίες – και η νοοτροπία δεν πολεμιέται εύκολα» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΡάγισαν καρδιές στην κηδεία του 22χρονου ποδοσφαιριστή Ιορδάνη Αδαμάκη – Βουβός θρήνος στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΟ χρόνος των εκλογών που δύσκολα αλλάζει – Ποιοι και τι εισηγούνται τις τελευταίες ημέρες στον Μητσοτάκη