Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Τρίτης ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και πνευμονολόγος, Αλέξης Πολίτης ο οποίος στάθηκε σε τρία σημεία διαχείρισης της πανδημίας.

Αρχικά έκανε λόγο για την : ιατρική γνώση και η μελέτη που “πρέπει να την αποδεχθούμε όλοι. Είναι η μόνη αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας. Πως να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη του κορωνοϊού ή της πανδημίας; Τέτοια πράγματα είναι επικίνδυνα και στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας. Πορευόμαστε με την κοινή ιατρική λογική”.

Ο κ. Πολίτης επίσης στάθηκε γεγονός ότι το ζήτημα τείνει να λάβει διαστάσεις στην Καβάλα,  που ξεπερνούν τα όρια: “Δεν μπορώ να δεχθώ τον διχασμό της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να ψάχνουμε μάγισσες. Ποιος είναι αυτός που νόσησε, η οικογένειά του κλπ. Ούτε να τους στιγματίσουμε”.

Σε ότι αφορά την πανδημία ο κ. Πολίτης επεσήμανε πως πρέπει να τηρήσουμε τα λίγα που ζητά ο επιστημονικός κόσμος, πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας και δεν συνωστιζόμαστε. “Είναι απλά πράγματα”.

Σε μεγάλο βαθμό ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας, ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Σαφώς καθημερινά προκύπτουν και νεότερα, αλλά ο βασικός κορμός υπάρχει και είναι ξεκάθαρος και μας βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση. Είμαστε αισιόδοξοι και ξεκάθαροι. Πρέπει να προσέξουμε και δεν πρέπει να στιγματίσουμε κανέναν.

Σε ότι αφορά το το εμβόλιο ο γραμματέας του ιατρικού συλλόγου Καβάλας σημείωσε ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά. “Μακάρι το κράτος να είχε τη δυνατότητα να ελέγχει όλους τους πολίτες. Δεν υπάρχει δυνατότητα”.

Επίσης σημείωσε πως ακόμα δεν υπάρχει δεύτερο κύμα. “Αν υπήρχε θα το καταλαβαίναμε από την αύξηση στον αριθμό των διασωλημομένων”.

Ακούστε τα όσα είπε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο Αλέξης Πολίτης από το part 3 από το 25.20

και από την αρχή στο part 4

 

Προηγούμενο άρθροΑπό την Καβάλα ο στρατιωτικός που έσωσε δύο νεαρούς στον ποταμό Άρδα
Επόμενο άρθροΕιδικός σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ ορίστηκε ο Γιώργος Γραμμένος σε θέματα Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας