22 Οκτωβρίου 2024, 8:39
13.8 C
Kavala

Αλέξης Γούλας: Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να κάνουμε καμιά πρόβλεψη για την αποπεράτωση του έργου της πλατείας Καπνεργάτη

”Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να κάνουμε καμιά πρόβλεψη για την αποπεράτωση του έργου της πλατείας Καπνεργάτη. Η φύση του έργου είναι τέτοια που δεν είναι καλό να κάνουμε προβλέψεις για το πότε θα ολοκληρωθεί”.

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Αλέξης Γούλας, ο οποίος παράλληλα μίλησε για την ολοκλήρωση του έργου της πλατείας Ποταμουδίων, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα με τα φωτιστικά σώματα στο έργο του Αγίου Νικολάου.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ…

”Προχωράμε από την οδό Αβέρωφ να πέσουν κι εκεί κάποιες ”βαρέλες” για να ομαλοποιηθεί εκείνο το κομμάτι που μας έχει πάρει πάρα πολύ καιρό που είναι σε αυτήν την κατάσταση με το χαλίκι. Παράλληλα ο Ο.Τ.Ε. κάνει κάποιες εργασίες για να μεταφερθούν τα δύο ΚΑΦΑΟ που εμποδίζουν. Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ολοκλήρωσε τις συνδέσεις της είναι έτοιμη και ο εργολάβος μένει να κάνει κάποιες φυτεύσεις και κάποιες άλλες εργασίες με τις λάμπες και κάποια μάρμαρα που πρέπει να τρίψει για να παραδοθεί το πάνω μέρος της πλατείας σε χρήση. Παράλληλα, το κάτω μέρος της πλατείας το δουλεύει, μπροστά στον Ο.Τ.Ε. ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τις εργασίες για να τοποθετηθεί και πάλι το περίπτερο. Υπάρχει μία κινητικότητα”, ανέφερε σχετικά με την πορεία των εργασιών στην πλατεία του Καπνεργάτη ο κ. Γούλας.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ

Για το έργο της πλατείας Ποταμουδίων επισήμανε: ”Έχουμε παραλάβει το έργο της πλατείας Ποταμουδίων και είχαμε μία δράση εκεί προ ημερών, όπου μαζεύτηκαν εκατοντάδες συμπολιτών μας, παιδιών, συλλόγων για να χαρούν αυτό το έργο. Πραγματικά η δουλειά που έγινε είναι αξιοζήλευτη και όπως δείχνουν τα πράγματα παραδίδουμε κάτι που η γειτονιά το περίμενε κι αυτό είναι το σημαντικό. Η νέα πλατεία έχει τα πάντα, έχει και έναν χώρο για τους ηλικιωμένους και όποιους άλλους θέλουν να πηγαίνουν να κάθονται εκεί. Δεν είναι μόνο μία αυλή σχολείου, αλλά είναι μία πλατεία που πραγματικά τα έχει όλα”.

ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ

Όσον αφορά το θέμα των βανδαλισμών κι αν φοβάται για ζημιές στο νέο έργο, ο αντιδήμαρχος Τενχικών Υπηρεσιών του Καβάλας σημείωσε: ”Βλέποντας και άλλους δήμους είναι μία μάστιγα οι βανδαλισμοί που χτυπάει πραγματικά όλες τις πόλεις και όλους τους δήμους παντού. Από τους μεγάλους δήμους μέχρι τους μικρότερους πλέον υπάρχει μία αντίδραση από τους νέους μας και μια τάση να καταστρέφουν. Δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό. Πρέπει στα σχολεία να μπει πολύ σοβαρά αυτό το πρόβλημα και να αρχίσει η εκπαίδευση, γιατί από εκεί θα δοθεί η λύση. Όσες κάμερες και να βάλουμε, όσους φύλακες κι αν βάλουμε, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα”.

ΆΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 55 ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τέλος, σχετικά με τα φωτιστικά σώματα στο έργο του Αγίου Νικολάου, ο Αλέξης Γούλας υπογράμμισε: ”Ο ανάδοχος του έργου έβαλε κάποια φωτιστικά. Η επίβλεψη διεπίστωσε ότι δεν είναι αυτά που ήταν στη σύμβαση. Δόθηκε εντολή και σε λίγες ώρες άλλαξαν και τα 55 φωτιστικά του Αγίου Νικολάου. Τοποθετήθηκαν τα σωστά, ώστε να συμβαδίζει η μελέτη με το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα και καμία άλλη. Και γι’ αυτό υπάρχουν οι επιβλέψεις για να προλαβαίνουν δυσλειτουργίες. Οι εργολάβοι όταν έχουν 10 έργα στην αποθήκη τους έχουν 10 διαφορετικά φωτιστικά. Μη φανταστείτε ότι αυτά που μπήκαν έχουν οπτικά διαφορές με αυτά που υπήρχαν. Έχουν ουσιαστικές διαφορές, τις οποίες ευτυχώς εντοπίσαμε και δόθηκε λύση άμεσα”.

Hot this week

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ, άνοδος του ΠΑΣΟΚ, στο 6,5% κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία Με το τεταμένο κλίμα να μεγαλώνει...

Η πορεία και το χρονοδιάγραμμα των ανακοινωθέντων μέτρων ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του Έβρου

Στην εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα των έργων που συμπεριλαμβάνονται...

ΠΑΣΟΚ: Οι αλλαγές του Νίκου Ανδρουλάκη σε κόμμα και Βουλή – Όλα τα νέα πρόσωπα

Τις αλλαγές σε κόμμα και επίπεδο Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ο...

Topics

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ, άνοδος του ΠΑΣΟΚ, στο 6,5% κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία Με το τεταμένο κλίμα να μεγαλώνει...

Η πορεία και το χρονοδιάγραμμα των ανακοινωθέντων μέτρων ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του Έβρου

Στην εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα των έργων που συμπεριλαμβάνονται...

ΠΑΣΟΚ: Οι αλλαγές του Νίκου Ανδρουλάκη σε κόμμα και Βουλή – Όλα τα νέα πρόσωπα

Τις αλλαγές σε κόμμα και επίπεδο Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ο...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες