Με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Καβάλας καλεί τους πολίτες σε εθελοντική αιμοδοσία καθώς λόγω του κορωνοϊού έχει ατονήσει η προσέλευση των πολίτων. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης επεσήμανε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και λόγω του καλοκαιριού κατά την διάρκεια του οποίου αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ζητάμε μετά από ανακοίνωση, τους εθελοντές αιμοδότες να έρθουν διότι έχει ατονήσει τώρα τελευταία το ενδιαφέρον για να δώσουν αίμα, λόγω του covid. Την καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ περισσότερες και κάθε χρόνο, δυστυχώς, αυτήν την περίοδο οι εθελοντές αιμοδότες και λόγω καλοκαιρινών διακοπών αλλά και λόγω του covid έχουμε μικρότερη προσέλευση. Η ανακοίνωσή μας αποσκοπεί στο να πούμε στους εθελοντές να έρθουν να δώσουν αίμα και δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο να τους κάνουμε όλους το τεστ αντισωμάτων στο Νοσοκομείο. Είναι ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» απέναντί τους.

Οι αιμοδότες μας που χρόνια συνεισφέρουν το άκρως απαραίτητο αίμα, να δουν αυτήν την αναγκαιότητα. Πριν πάνε στις διακοπές τους, μπορούν να έρθουν στο Νοσοκομείο. Δίνοντας αίμα, θα κάνουν και δωρεάν τεστ αντισωμάτων».

Για τα κρούσματα covid είπε ότι «ευτυχώς εδώ και 15 μέρες δεν έχουμε περιστατικά. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύουμε δύο στην κλινική και κανέναν στη ΜΕΘ. Όμως πανελλαδικά η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει τα κρούσματα. Οι νέοι που έχουν αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα σιγά- σιγά θα το μεταδώσουν στους οικείους που δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτό μας ανησυχεί. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστεί ο κόσμος, ειδικά οι άνω των 50 ετών. Το λένε όλοι οι έγκριτοι γιατροί ανά τον κόσμο, ότι το εμβόλιο είναι άκρως απαραίτητο. Γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούν όλες οι ηλικιακές ομάδες, που έχουν πλέον τη δυνατότητα να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν το ραντεβού τους».

Προηγούμενο άρθροΆννυ Θυσιάδου: Η επόμενη χρονιά θα δει 8 φορές τα πλοία της Celestyal Cruises να προσεγγίζουν το λιμάνι της Καβαλας
Επόμενο άρθροΜαρία Πολυμέρου: Το τοπίο στη Θάσο θυμίζει καλοκαίρι