Μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Άρης Βέρρος, υπενθύμισε ότι «το καλοκαίρι του 2017, όταν βρέθηκα σε μια από τις εκδηλώσεις, διαπίστωσα ότι δράσεις που συζητήθηκαν και ψηφίστηκε η χρηματοδότησή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν πραγματοποιήθηκαν. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μου είπαν ότι ποτέ δεν ζήτησαν αυτές τις δράσεις. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσα το θέμα, ρωτώντας γιατί ψηφίζουμε δράσεις που δεν μας ζητούν. Δεν πήρα καμία απάντηση. Μόνο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης είπε ότι δράσεις που δεν πραγματοποιούνται δεν πληρώνονται. Τις επόμενες μέρες, σε τοπικό μέσο ενημέρωσης γράφτηκε ότι κατήγγειλα πως πληρώνονται εκδηλώσεις που δεν πραγματοποιούνται. Προφανώς, με αυτήν την αφορμή, ο εισαγγελέας ζήτησε να καταθέσω το τι γνωρίζω για το δημοσίευμα, όπως κι έκανα. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, έμαθα ότι ο εισαγγελέας εφετών -κατά πάσα πιθανότητα- ζήτησε να συνεχιστεί η προανάκριση».

Υπογράμμισε, δε, ότι «τα τελευταία 3 χρόνια, η παράταξή μας σταμάτησε να ψηφίζει χρηματοδοτήσεις και οικονομικές ενισχύσεις συλλόγων, δίχως να είμαστε αντίθετοι με τις εκδηλώσεις. Το θέμα εκδηλώσεων, που διοργανώνει ή συμμετέχει ή στηρίζει ο Δήμος, ενώ θα έπρεπε να έρχεται ταυτόχρονα με την ημερήσια διάταξη, συνήθως οι εισηγήσεις έρχονται λίγο πριν τη συνεδρίαση και το θέμα μπαίνει στην ημερήσια διάταξη για να συζητηθεί τελευταίο».

Ενός λάθους, πολλά έπονται…

Ο κ. Βέρρος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της πόλης, με πρωταγωνιστή γονιό, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε κατά μαθητή. Επαναλαμβάνοντας αυτά που έθεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 21 Γενάρη, είπε πως υπήρξε δημόσια επιβεβαίωση του συμβάντος από την αντιδήμαρχο Μαρία Φραντζεσκάκη, η οποία, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, αποκάλυψε ότι πρόκειται για άτομο που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες εκλογές. Όμως, δεν ανέφερε ούτε το όνομά του, ούτε το όνομα της παράταξης, με την οποία θα είναι υποψήφιος. «Ζητήσαμε να διευκρινιστεί, διότι δεν μπορεί να μπαίνουν στο κάδρο όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, δεν μπορεί να αιωρείται μέχρι τον Μάη ότι είναι κάποιος από τους εκατοντάδες που θα συμμετάσχουμε στις εκλογές», δήλωσε ο κ. Βέρρος.

Απόπειρα στέρησης λόγου;

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άργησε να πάει ο κ. Βέρρος, κι όταν ζήτησε από τον πρόεδρο να θέσει ερωτήματα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο κ. Γραμμένος εξέφρασε αντιρρήσεις, αν, και στο τέλος, του το επέτρεψε. Ασκώντας κριτική στις ενέργειες του προέδρου, ο κ. Βέρρος είπε πως «προσπάθησε να στερήσει το λόγο και το δικαίωμα ενός ανθρώπου που υπηρετεί τον Δήμο επί 16 συνεχόμενα χρόνια, που είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης, διότι άργησε να προσέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που απουσιάζουν χρόνια ολόκληρα και δεν τολμά να τους αποπέμψει. Είναι δυνατόν να έχει τέτοια συμπεριφορά όταν στις 500 συνεδριάσεις των θητειών μου δεν απουσίασα σε περισσότερες από 5-6, και, μάλιστα, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τους ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, Χρυσοχωρίου και τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου
Επόμενο άρθροΣυζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το μέλλον του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας