Με γοργούς ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον Άγιο Νικόλαο. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε πως εκτελούν το δυνατόν συντομότερο τις εργασίες για να διευκολυνθούν και οι επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «προσπαθούμε κυρίως σ’ εκείνη την περιοχή να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι και οι καταστηματάρχες έχουν ταλαιπωρηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Οπότε τρέχουμε να περάσουμε τα δίκτυά μας, όπως και ο ΔΕΔΔΗΕ και μετά να έρθει ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη διάπλαση της περιοχής για να κάνει την οριστική αποκατάσταση. Προσπαθούμε να τελειώσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, διότι το δίκτυο εκεί είναι προβληματικό. Οι σωλήνες έχουν σαπίσει, είναι 60 και 70 ετών και βγάζουν μόνιμες βλάβες και προβλήματα. Θέλουμε να μειώσουμε και τις διαρροές στο νερό και να δώσουμε ένα καινούργιο δίκτυο πιο μεγάλο. Πλέον η διαστασιολόγηση είναι πιο μεγάλη διότι στην περιοχή έχει πάρα πολλά Air BnB και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Σιγά- σιγά βλέπω ότι οι ιδιοκτήτες γίνονται όλο και περισσότεροι. Κάνουν ανακαίνιση στα οικήματα που έχουν εκεί για να τα κάνουν Air BnB και σε ισόγεια και σε ορόφους. Γι’ αυτό θέλουμε να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να παραδώσουμε την περιοχή».

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε τελειώσει το μισό τμήμα της Δαρδανελίων, θα προχωρήσουμε από την ερχόμενη εβδομάδα να κάνουμε και την Αγίου Νικολάου και να κάνουμε εκεί δίκτυο αποχέτευσης διότι είναι προβληματικό εκεί. Ταυτόχρονα θα κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ την καλωδίωση –ήρθαν και είπαν ότι θα περάσουν και στην οδό Σπετσών- και μετά να τελειώσουμε και να φύγουμε από την περιοχή, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, για να δουλέψουν και οι καταστηματάρχες και αν πάει ο κόσμος της Καβάλας και οι τουρίστες που περιμένουμε, οι οποίοι ήταν πολλοί το τριήμερο που μας πέρασε και θα είναι πολλοί το τριήμερο που έρχεται.

Η Αρχαιολογία είναι εκεί και δουλεύει μαζί μας και όποιον χώρο μας δίνουν πάμε και δουλεύουμε εκεί για να τελειώσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Προσπαθούμε, τουλάχιστον.

Ό,τι πρόβλημα υπάρχει, ό,τι βγαίνει μπροστά μας το ξεπερνάμε. Ο ΔΕΔΔΗΕ θα περάσει τελικά στην απέναντι πλευρά της οδού Σπετσών κι όχι εκεί που έχουμε κάνει εμείς το σκάμμα για να περάσουμε το δίκτυο ύδρευσης».

Προηγούμενο άρθροΕΛΜΕ Καβάλας: Ανησυχία για τα περιστατικά βίας στα σχολεία της Καβάλας
Επόμενο άρθροΝέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean