Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στα γραφεία της ΟΕΒΕΚ με μοναδικό θέμα συζήτησης τον συντονισμό κοινών δράσεων για την απόσυρση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου που αφορά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους Αυτοαπασχολούμενους- Ελεύθερους Επαγγελματίες.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για τις 22 Νοεμβρίου οπόταν τα καταστήματα εστίασης και η αγορά δεν θα λειτουργήσουν. Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα έκτρωμα και κάλεσε τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Τετάρτη πρέπει όλοι να βγούμε στους δρόμους, για ακόμη μία φορά δυστυχώς. Η κυβέρνηση μας φέρνει ένα νομοσχέδιο που αν περάσει θα δώσει πολύ μεγάλα φορολογικά βάρη στις πλάτες των επαγγελματιών, των εμπόρων και των βιοτεχνών. Θα πληρώσει 5 και 6 φορές περισσότερους φόρους. Βάλαμε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ως αποκορύφωση των κινητοποιήσεών μας. Οι πιέσεις συνεχίζονται με κάθε τρόπο και μέσο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και θα κληθούν να ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο- έκτρωμα. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες να έρθουν την Τετάρτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, να πορευτούμε μαζί προς το Διοικητήριο όπου θα καταθέσουμε το ομόφωνο και κοινό ψήφισμα όλων των παραγωγικών φορέων του Νομού Καβάλας στην προϊσταμένη της ΑΑΔΕ. Παράλληλα θα το κοινοποιήσουμε στον υπουργό Οικονομικών αλλά και στον πρωθυπουργό και τους βουλευτές της Καβάλας ώστε να τους τονίσουμε ότι όχι μόνο πρέπει να αλλάξει αλλά και να αποσυρθεί διότι όμοιό του έχουμε να δούμε από εποχές Κατρούγκαλου».
ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πρόσθεσε ότι «κρύβει με μεγάλη μαεστρία ο υπουργός Οικονομικών το γεγονός του νομοσχεδίου που προβλέπει την προσαύξηση του τεκμαρτού με βάση και τα έτη λειτουργίας και το προσωπικό και ιδιαίτερα κρύβει με μεγάλη μαεστρία το μέσο όρο του τζίρου του κωδικού δραστηριότητας του εκάστοτε επαγγελματία. Κάποιοι επαγγελματίες με μικρό εισόδημα θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσια, ανάλογο με το μέσο όρο του κωδικού δραστηριότητας στην Ελλάδα.
Βλέπουμε και την αναλγησία του κ. Χατζηδάκη. Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε με τον κ. Χατζηδάκη. Ενώ σε άλλα υπουργεία γίνονται διαβουλεύσεις, οι υπουργοί καλούν τους κοινωνικούς φορείς, όπως έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τους συμβολαιογράφους, που διόρθωσαν τα κακώς κείμενα. Το ίσιο ζητάμε να γίνει και στο υπουργείο Οικονομικών και δεν αντιλαμβάνομαι πως δέχεται ο πρωθυπουργός να ισχύουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ των υπουργείων και των υπουργών. Τι κάνει τελικά ο κ. Χατζηδάκης; Κάνει τον Πασά σε όλη την κυβέρνηση, αυτό είναι και αν σας αρέσει; Όχι, δεν μας αρέσει κι αν η κυβέρνηση θέλει να είναι κοντά στην κοινωνία θα πρέπει να δεχθεί την πραγματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς για να καταλάβει ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Ιωαννίδης: Δεν υπάρχει λογική στον παραλογισμό στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΕπίκειται η συνένωση της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας και Δράμας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης