Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας παντελώς αχρείαστης σπατάλης του δημοτικού χρήματος.

Η σπατάλη αυτή, νομοτελειακά οδηγεί σε αυξήσεις των τελών καθαριότητας, φωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης, επιβαρύνοντας επιπλέον τα νοικοκυριά σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

Ταυτόχρονα, έργα που θα μπορούσαν με τη συνδρομή των δημοτικών εσόδων να ολοκληρωθούν πολύ συντομότερα, καθυστερούν και «λιμνάζουν» προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Εάν οι δημότες μας εμπιστευτούν τη διοίκηση του δήμου, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για τα παρακάτω:

  1. Δε θα γίνει καμία αύξηση των ανταποδοτικών τελών.
  2. Όλες οι υπηρεσίες, σε συνεργασία με τους δημοτικούς υπαλλήλους, θα οργανωθούν σωστά, ώστε να περιοριστεί η σπατάλη από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα. Κάθε όχημα που κινείται άσκοπα, κάθε λάμπα που καίει χωρίς λόγο, κάθε τηλεφωνική σύνδεση που συνεχίζει να πληρώνεται χωρίς έλεγχο, καθώς και η αλόγιστη χρήση αναλώσιμων θα μπουν στο «μικροσκόπιο», με στόχο τα φαινόμενα αυτά να εξαλειφθούν το συντομότερο.
  3. Τα ακίνητα που οι προηγούμενοι δήμαρχοι και ιδιώτες ευεργέτες -προς τιμήν τους- μας κληροδότησαν, άλλα σήμερα δε χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του δήμου ή δε μισθώνονται, θα ερευνηθούν προσεκτικά και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα προκειμένου να αποφέρουν έσοδα στα ταμεία του δήμου.
  4. Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν με τις παραπάνω ενέργειες, θα γίνουν ΑΜΕΣΑ έργα που οι γειτονιές και οι κοινότητες έχουν μεγάλη ανάγκη, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών. Μέσω των έργων αυτεπιστασίας θα αποφύγουμε μεγάλο μέρος της γραφειοκρατίας και επιτέλους θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα.

Ο Δήμος της Καβάλας, δε μπορεί άλλο να λειτουργεί «στον αυτόματο» ή με το «δε βαριέσαι».

Ο Δήμος της Καβάλας, δε μπορεί άλλο να συντηρεί την ανυπαρξία έργου με μια βιομηχανία δαπανηρών εκδηλώσεων και βραβεύσεων, στη λογική του «άρτος και θεάματα».

Τελειώνουμε με την σπατάλη, εξοικονομούμε χρήματα, κάνουμε ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ.

Με τιμή,
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας
Χαράλαμπος Ν. Χρυσανίδης

Προηγούμενο άρθροΟρκίζεται στις 11:00 η νέα Βουλή – Την Πέμπτη αρχίζει η τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις
Επόμενο άρθροΈνα ακόμη τροχαίο συμβάν στο κέντρο της Καβάλας