Καθαρισμός γίνεται στο Δασάκι της Παναγούδας από συνεργείο που μισθώθηκε από τον ΕΦΚΑ όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Απόστολος Λικουρίνος.
Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι γεγονός ότι ξεκίνησε μια προσπάθεια και γίνεται ένας πολύ καλός καθαρισμός από έναν εργολάβο που του ανέθεσε ο ΕΦΚΑ την εργασία αυτή. Πολύ καλός καθαρισμός, δεν έμεινε τίποτε κάτω και εκατοντάδες σακούλες με πευκοβολόνες μαζεύτηκαν. Καθαρίσθηκε το δασάκι ενώ έμειναν μόνο τα ξερά δέντρα ώστε και αυτά να τα κόψουν.
Εμείς με τον Σύλλογο της Κηπούπολης και της Καλαμίτσας, έχουμε αναλάβει πυροφύλαξη. Βέβαια όλο τον χρόνο εκεί είμαστε, αλλά τώρα με τις πυρκαγιές και την ξηρασία είναι λίγο πιο απαιτητικά τα πράγματα, οπότε όλοι είμαστε εκεί.
Και με τη βοήθεια του Δήμου Καβάλας αλλά και άλλων φορέων προσπαθούμε να μην μπαίνουν άτομα εκεί μέσα στο δασάκι, μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες μάλιστα ελέγχουμε τα πάντα».
ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΑΣ
Και πρόσθεσε πως «Στο σημείο αυτό βέβαια θέλω να τονίζω ότι ο ΕΦΚΑ πρέπει να βάλει και φύλακα. Δεν είναι δυνατό το δασάκι, αυτό το κόσμημα να είναι στο έλεος του Θεού. Ας βάλει επομένως άτομα σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας ίσως, την Περιφέρεια μια και εγκαταστάσεις έχει μέσα, τραπέζια, κιόσκια, όλα πρέπει να τα φυλάξουμε.
Και το γήπεδο μπάσκετ, και το αναψυκτήριο, πρέπει όλοι φορείς να ενωθούν και να αξιοποιήσουν τον χώρο. Ας το παραχωρήσει το δασάκι ο ΕΦΚΑ στο Δήμο Καβάλας για παράδειγμα για 30 χρόνια, για να ξέρει και αυτός ότι του ανήκει ο χώρος. Τώρα αλλάζει λάμπες για παράδειγμα και δεν ξέρει ποιος τι του ανήκει.
Από την εποχή Εριφυλλίδη και την μεγάλη αναμόρφωση, δεν έμεινε τίποτε. Πρέπει κάτι να γίνει και να το προσέξουν άπαντες. Δεν γίνεται να μείνει στο έλεος του Θεού».

Προηγούμενο άρθροΓράφημα δείχνει μέρα – μέρα την καταστροφική επέλαση της φωτιάς στον Έβρο
Επόμενο άρθροΗ ΔΕΥΑ Θάσου κατάφερε να φέρει σε πέρας το έργο της στην ύδρευση το φετινό καλοκαίρι