Προτροπή για εμβολιασμούς κατά της γρίπης κάνει ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος προς τους πολίτες. Μάλιστα σημειώνει ότι τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή.
Όπως ανέφερε “Είναι η εποχή για να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης αυτοί που πρέπει έτσι και αλλιώς να το κάνουν αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί. Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή, ο κατάλληλος μήνας και πριν ξεκινήσει το επιδημικό κύμα της γρίπης, το οποίο αναμένεται και ξεκινάει μέσα στις γιορτές ή λίγο μετά ή λίγο πριν.
Από εκεί και μετά είναι και το εμβόλιο του κορονοϊού όπως υπάρχει μια μείωση στο ξέσπασμα το καλοκαίρι αλλά νομίζω ότι το χειμώνα θα ξανα έχουμε την ίδια κίνηση μια και σίγουρα κάποιο στέλεχος θα κάνει πάλι την εμφάνισή του … Καλό είναι όσοι έκαναν τα εμβόλια πριν από αρκετό καιρό να κάνουν μια αναμνηστική δόση. Και αυτό αφορά κύρια τις ομάδες που κινδυνεύουν, δηλαδή αυτοί που είναι άνω των 60 ετών, αυτοί που έχουν θέματα υγείας… Και μάλιστα μπορούν να κάνουν παράλληλα και το εμβόλιο της γρίπης. Δύο εμβόλια ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν κάλλιστα».
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ
Και πρόσθεσε ότι «Το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι διαφορετικό από αυτό που ήταν τα προηγούμενα εμβόλια. Έχει διαφορετικές μεταλλάξεις της Όμικρον και έχει μόνο ένα στέλεχος μέσα του, ενώ μπορεί να πιάσει τις μεταλλάξεις της Όμικρον οι οποίες κυκλοφορούν τώρα.
Και βέβαια μιλάμε για ένα εμβόλιο που κάνει μια αναμνηστική δόση, μια υπενθύμιση στην ανοσία των αντισωμάτων, έτσι ώστε ο οργανισμός να παράξει αντισώματα τα οποία μάλιστα σε λίγους μήνες, σε μικρό χρονικό διάστημα απλά ελαττώνονται».
Βέβαια ο ίδιος σημείωσε ότι η επαναληπτική δόση πρέπει να γίνει για αυτούς που πρέπει και δεν είναι για όλους. “Μιλάμε για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, για άτομα ασθενείς και ουσιαστικά μιλάμε για αυτούς που κινδυνεύουν μια και αυτοί βλέπουμε να νοσούν βαριά, αυτοί έχουν θέματα” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΑβέβαιη η επιβίωση των κτηνοτρόφων
Επόμενο άρθροΕρώτηση Νίκου Παναγιωτόπουλου για την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας