Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν είναι κάτι καινούργιο τα καλοκαίρια να έχουμε κρούσματα. Κάποιες χρονιές είχαμε λιγότερα και κάποιες περισσότερα κρούσματα. Ο Δυτικός Νείλος είναι παρών κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, οπότε και στην περιοχή μας. Άλλες χρονιές είχαμε μηδενικά κι άλλες ήμασταν πρώτο πανελληνίως. Είναι θέμα της φύσης πώς θα εξελιχθεί ο ιός του Νείλου στην περιοχή μας».

ΠΙΟ ΗΠΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Ο Δυτικός; Νείλος περνάει πολύ ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων ή και ασυμπτωματικά. Υπάρχει μόνο μία πιθανότητα στις 150 να εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα κεφαλίτιδας. Είχαμε και θανάτους στην περιοχή μας, οπότε οι ηλικιωμένοι και αυτοί με τα χρόνια προβλήματα υγείας θα πρέπει να προσέχουν.

Γενικά με τα τσιμπήματα των κουνουπιών μεταδίδονται και ασθένειες, άλλωστε το κουνούπι είναι ο Νο1 δολοφόνος του ανθρώπου παγκοσμίως. Προκαλεί τους περισσότερους θανάτους κυρίως στην Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Γι’ αυτό θέλουμε να προστατευτούμε από τα κουνούπια και να τα καταπολεμήσουμε.

Για μένα ο Δυτικός Νείλος είναι το ελάχιστο σ’ αυτά που μπορούν να κάνουν τα κουνούπια. Ελπίζω με την κληματική αλλαγή να μην δούμε χειρότερα, όπως επανεμφάνιση ασθενειών».

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες 2023: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις – Έτσι θα δείτε τα αποτελέσματα ανά σχολή
Επόμενο άρθροΟι προβλέψεις επιβεβαιώνονται, η Θάσος έχει γεμίσει από τουρίστες