Αντιδρά ο κλάδος των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών κ. Χρήστος Ιωαννίδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην εξόντωση των μικρομεσαίων επαγγελματιών.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όπως όλοι οι μικροί και μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες, θεωρούμε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα είναι η εξόντωση όλων των μικρομεσαίων κλάδων. Είμαστε υπέρμαχοι στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά είναι στοχευμένο να χτυπήσει τη μικρή αστική ζώνη. Για ποιον λόγο. Υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που φοροδιαφεύγουν νόμιμα και υπό την αγκαλιά της κυβέρνησης διαφεύγουν. Και χτυπάνε τον μικρό ελεύθερο επαγγελματία που εμείς τα δηλώνουμε όλα;».
ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ
Πρόσθεσε ότι «προσωπική γνώμη είναι ότι πρόκειται για σχέδιο εξόντωσης και αφανισμού των μικρομεσαίων ώστε να μπουν τα μεγάλα καρτέλ και να πάρουν τα ταξί για ένα κομμάτι ταξί, να πάρουν τα μικρομάγαζα για να γίνουν πολυκαταστήματα ή τα μεγαλοκαταστήματα να είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Πάμε προς τη φτωχοποίηση, δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν γίνεται να λέει σε μένα ότι στα 6 χρόνια που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνουν γύρω στα 10.900 και από τα 12 χρόνια και μετά να με πηγαίνει στα 14.200. Όταν μου βγάζει να πληρώσω γύρω στα 3-3,5 χιλιάρικα και μου κόβει όλα τα επιδόματα, με οδηγεί στην φτωχοποίηση. Πώς θα μπορέσω να ανταποκριθώ όταν τα μικτά μου είναι 50 ευρώ τη μέρα, με ΦΠΑ, καύσιμα κλπ, τι θα μείνει; Πώς θα του δώσω 14.200 από τη στιγμή που δεν τα βγάζω; Κι αν τύχει καμιά αβαρία, αυτά δεν αναγνωρίζονται ως έξοδα κι αν εμφανίσω μικρό τζίρο θα θεωρηθώ φοροφυγάς. Δεν υπάρχει λογική στον παραλογισμό».
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Τέλος είπε ότι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, τη μέρα της κινητοποίησης, θα εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις για νοσοκομείο και θα εκτελεστούν κανονικά τα μαθητικά.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση της Περιφερειακής Σύνθεσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της επένδυσης εταιρείας παραγωγής τσιμέντου στην Κάρυανη
Επόμενο άρθροΌλους τους παραγωγικούς φορείς καλεί στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΚ, Παναγιώτης Αρσονιάδης