”Οι εργασίες του φυσικού αερίου βρίσκονται στην οδό Σαππαίων και ουσιαστικά ολοκληρώνεται σιγά σιγά όλο το ανατολικό κομμάτι της πόλης. Θα προχωρήσουν οι εργασίες βέβαια μέχρι το δίκτυο να φτάσει και στην τελευταία κατοικία μέσα στην πόλη”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Γάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του κεντρικού αγωγού που περνά αντίστοιχα από κεντρικές οδούς της Καβάλας.

ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ

”Ουσιαστικά θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες των συνδέσεων. Είχα μια συνάντηση την Πέμπτη (9/6) με τον επιβλέποντα μηχανικό της ΔΕΔΑ και ήδη ο εργολάβος κάνει επιτόπιες αυτοψίες στον υφιστάμενο αγωγό για όσους έχουν κάνει αίτημα σύνδεσης, προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια σημεία θα μπουν οι αντίστοιχες παροχές. Είμαστε δηλαδή σε διαδικασία αυτοψιών πλέον πάνω στις αιτήσεις που ήδη έχουν υποβληθεί για να γίνουν συνδέσεις στον αγωγό. Σιγά σιγά και με τη ΔΕΔΑ που μιλήσαμε θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν μέσα στον Ιούνιο μια επίσημη συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους από την Αθήνα, όπου θα μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις για τα διαδικαστικά της σύνδεσης. Υπάρχει ήδη ένα γραφείο στη Δράμα που θα εξυπηρετεί και την Καβάλα, σε ζητήματα συνδέσεων με φυσικό αέριο, με υπάλληλο που θα επισκέπτεται τους κατοίκους της περιοχής με βάση τις αιτήσεις που έχουν κάνει για να εξηγήσει πως θα γίνονται οι συνδέσεις. Είμαστε σε έναν πολύ καλό ρυθμό τα έχουμε ξεπεράσει όλα και ξεκινάμε για να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για τις συνδέσεις”, ανέφερε σχετικά ο Χρήστος Γάκης.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο κατάστημά τους, με εργαλεία χειρός, εγκαινίασαν οι Αδελφοί Πούλου στον Αμυγδαλεώνα
Επόμενο άρθρο“Η βία πρέπει να προληφθεί από την παιδική ηλικία” τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης