Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 21/2/2024, αποκαλύφθηκαν για ακόμη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο, οι προθέσεις και οι…δυνατότητες της σημερινής διοίκησης του κ. Μουριάδη. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Οι διοικούντες υποστήριξαν και πάλι με θέρμη, ότι οι μοναδικές πηγές χρηματοδότησης που έχουν είναι οι κρατικές, αλλά και η (υπερ)φορολόγηση των δημοτών, τους οποίους πρόσφατα επιβάρυναν με αυξήσεις τελών έως και 150%. Ομολόγησαν, με άλλα λόγια, ότι δεν γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν τη μεγάλη δημοτική περιουσία που κληρονόμησαν, πώς να εκτελέσουν έργα αυτεπιστασίας με πολύ μικρότερο κόστος έναντι των απευθείας αναθέσεων σε εργολάβους, ούτε πώς να οργανώσουν καλύτερα τις υπηρεσίες για την αποφυγή φαινομένων σπατάλης και κακοδιαχείρισης.
  2. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2024, που οι ίδιοι ψήφισαν πριν από 3 μήνες, “άλλαξαν τα φώτα” με την τροποποίηση που ψήφισαν πριν από λίγες ημέρες, καταργώντας σημαντικές παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο δήμος μας. Αυτό φυσικά συνέβη γιατί τα τακτικά έσοδα εξαντλήθηκαν σε προεκλογικές σπατάλες, γιορτες, πανηγύρια και προβολή του ελάχιστου έως ανύπαρκτου έργου της προηγούμενης τετραετίας.
  3. Θέλουν να ξεχαστεί χωρίς καμία συνέπεια το σκάνδαλο της πληρωμής του Πολωνού συνθέτη Zbigniew Preisner με αρκετές χιλιάδες ευρώ, για μια εκδήλωση στην οποία δεν συμμετείχε ποτέ. Είναι πια προφανές πόσο έβλαψαν τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας με την παιδαριώδη συμφωνία που έκαναν μαζί του.
  4. Η πολυδιαφημισμένη ενεργειακή κοινότητα από 18 MW θα γίνει σε πρώτη φάση…9 MW και τα (κατ’ αυτούς) 2500 ωφελούμενα νοικοκυριά θα περιοριστούν δραματικά στα 600. Η δε υπόσχεση ότι το έργο θα αρχίσει να αποδίδει στο τέλος του 2024, φαντάζει (άλλο ένα) όνειρο θερινής νυκτός.
  5. “Χαρίζουν” λένε στα καταστήματα εστίασης των περιοχών της πλατείας Καπνεργάτη και Αγίου Νικολάου τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, λόγω των έργων ανάπλασης. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που οι επαγγελματίες δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, δεν υποχρεούνται έτσι κι αλλιώς να καταβάλουν τέλη. Επίσης, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στις περιοχές αυτές δραστηριοποιούνται κι άλλες επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται επίσης από την υφιστάμενη κατάσταση και το πιο δίκαιο θα ήταν μια μείωση των ανταποδοτικών τελών για όλους.
  6. Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω φαινομένων αποδιοργάνωσης, είναι η αδυναμία σύνταξης και έγκρισης του προϋπολογισμού για το έτος 2024, με φυσιολογική συνέπεια την αδυναμία πληρωμής ορισμένων υπαλλήλων του δήμου καθώς και όλων των προμηθευτών. Γι’ αυτό άλλωστε, κατά την κυνική ομολογία του ίδιου του κ. Μουριάδη, η δαπάνη συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην πρόσφατη τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου καλύφθηκε από την “ευγενική χορηγία” των γειτονικών μας δήμων.

ΥΓ. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι ορισμένα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν, όπως και κατά την προεκλογική περίοδο, να ωραιοποιούν την εικόνα του δημάρχου και της διοίκησης, αποσιωπόντας τις εξόφθαλμες (με αποδείξεις) περιπτώσεις σπατάλης και κακοδιαχείρισης. Ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.

Για τη δημοτική παράραξη ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ,
Χαράλαμπος Ν. Χρυσανίδης

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Το αίτημα ένταξης της ΒΙΠΕ Καβάλαςστο Ταμείο Ανάκαμψης ικανοποιήθηκε
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Καβάλας- Δείτε αναλυτικά