Δραματικές ώρες περνάει η Αλεξανδρούπολη λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. Λόγω του κινδύνου επέκτασης της φωτιάς και του καπνού έγινε προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου της πόλης. Ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ferry boat που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο.


Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη μεταφορά βρεφών. Όπως φαίνεται στα πλάνα του OPEN, τα μωράκια καλά σκεπασμένα με κουβέρτες μεταφέρονται με ασφάλεια. Σύμφωνα με νοσηλευτές και ανθρώπους του νοσοκομείου, πρώτα έφυγαν τα νεογνά και στη συνέχεια οι ενήλικες ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας τους.

Τα βαριά περιστατικά δε, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φιλοξενούνται στις σκηνές που έχουν στηθεί στο σημείο. Οι συνθήκες θυμίζουν «σκηνές πολέμου».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

65 ασθενείς στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής»

Στη διάθεση των Αρχών βρίσκεται το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο πλέον φιλοξενούνται 65 από τους συνολικά 204 ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με τους υπόλοιπους να έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομείο. Επίσης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.

Στο ferry boat που επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του e-evros.gr από το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο. Στον εξωτερικό χώρο έχουν στηθεί τέντες για τα σοβαρά περιστατικά ενώ τα καταστρώματα του πλοίου έχουν μετατραπεί σε θαλάμους. Η προσπάθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και δεκάδες διασώστες που μεταφέρουν συνέχεια ασθενείς είναι υπεράνθρωπη.

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Νέα εφιαλτική νύχτα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Εκκενώνεται το Γενικό Νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση πιθανού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς