Μικρής έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2022, στον ισόγειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, η οποία κατασβέστηκε έγκαιρα χάρη στην επέμβαση των υπαλλήλων του Δήμου Καβάλας.

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, προκειμένου να διερευνήσουν τα πιθανά αιτία εκδήλωσης της και να δώσουν τις απαραίτητες συμβουλές για τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση των καμμένων αντικειμένων.

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μετά την ενημέρωση που είχε για το περιστατικό από τους συνεργάτες του και τους αξιωματικούς της Π.Υ. Καβάλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά από το προσωπικό του Δήμου Καβάλας και κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο φωτιστικό σώμα που βρίσκεται έξω από το Ταμείο.

Το εν λόγω συμβάν καταδεικνύει την ανάγκη να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την επισκευή του Δημαρχείου Καβάλας, μέσα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Οι μελέτες τόσο για το Δημαρχείο Καβάλας, όσο και για κτήρια Vix και Μούτουλα, κατατέθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού, για να πάρουν τη σχετική έγκριση του ΚΑΣ, από τον περασμένο Μάιο. Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, προκειμένου να ζητήσω την επίσπευση των ενεργειών για την αναβάθμιση όλων των κτηρίων”.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επιθυμεί να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας για την άμεση ανταπόκριση της και για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά στο Δημαρχείο.

Προηγούμενο άρθροΤο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου στην Νίκαια της Γαλλίας
Επόμενο άρθροΛευτέρης Κυριακίδης: Άφησαν οφειλές πάνω από 2 εκ. ευρώ και συνεχίζουν τις κραυγές παραποίησης της αλήθειας