Σε συνέχεια της πρώτης επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοεμβρίου, 150 φοιτητές από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν σήμερα την πρωτεύουσα του Δήμου και θα παραμείνουν για το επόμενο διήμερο.

Το εν λόγω Τμήμα πραγματοποιεί μελέτη στα πλαίσια των μαθημάτων «Εισαγωγή στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων» και «Ιστορικά σύνολα και τόποι: ανάπλαση, αναβίωση». Η διδακτική ομάδα του μαθήματος επέλεξε να δοθεί ως θέμα για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ο ιστορικός πυρήνας της Ελευθερούπολης, λόγω του σημαντικού αριθμού παραδοσιακών κτιρίων ( εικοσιτριών στον αριθμό), το ιδιαίτερο περιβάλλον, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι προοπτικές του. Οι φοιτητές μέσω της επίσκεψής τους θα έχουν την δυνατότητα να προβούν στις απαραίτητες καταγραφές και μελέτες ώστε να οδηγηθούν σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Στεκόμαστε πάντοτε αρωγοί σε τέτοιου είδους δράσεις αφενός διότι στηρίζουμε την παιδεία αφετέρου γιατί αποτελούν ακόμη έναν τρόπο ανάδειξης & βελτίωσης της πλούσιας ιστορικής – πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας καθώς και στήριξης της τοπικής οικονομίας!

Προηγούμενο άρθροΤέλος στην αγωνία για τον 34χρονο Χρίστο – Που εντοπίστηκε
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κοντίδης