Υπέρ της τοποθέτησης POS στις λαϊκές αγορές, με την προϋπόθεση όμως να είναι μηδενικές οι προμήθειες των τραπεζών, ώστε να μην επηρεάζεται το ήδη μικρό τους κέρδος, δήλωσε ο πρόεδρος των μικροπωλητών των λαϊκών αγορών της Π.Ε. Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης.

”Ο νόμος για τα POS έχει βγει εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε στα 32 επαγγέλματα που υπολείπονται για να τα εγκαταστήσουν. Η προθεσμία είναι μέχρι τέλη του χρόνου, αλλά θεωρούμε ότι θα δοθεί μία μικρή παράταση ακόμη. Έχουμε ένα πρόβλημα όσον αφορά τα μηχανήματα, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα για λαϊκές αγορές, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα το λύσουμε”, ανέφερε αρχικά ο κ. Ιωαννίδης.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ POS

”Θεωρούμε ότι εφόσον έβαλε POS όλη η αγορά κάποτε θα βάζαμε και στις λαϊκές αγορές. Εμείς είμαστε μία υπαίθρια αγορά, δεν έχουμε ρεύμα, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο θεωρώ ότι θα λυθεί. Εμείς στις λαϊκές αγορές δεν πουλάμε ένα κομμάτι για να βγάλουμε μεροκάματο, αλλά πάμε για την ποσότητα και στην ποσότητα δουλεύουμε με πάρα πολύ μικρά ποσοστά. Όταν θα υπάρχει μία προμήθεια που θα πληρώνουμε στην τράπεζα, το ποσοστό κέρδους μας θα πέσει ακόμα περισσότερο. Ναι, βεβαίως να βάλουμε POS, όπως και η υπόλοιπη αγορά, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει ένας μηδενισμός στην προμήθεια προς την τράπεζα, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς να βγαίνουμε και να πουλάμε και να μην πηγαίνουμε σε αυξήσεις, οι οποίες ουσιαστικά θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές”, επισήμανε στη συνέχεια ο Σωτήρης Ιωαννίδης.

ΝΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

”Σκοπός είναι να μειώσουμε την ακρίβεια και όχι να την αυξήσουμε. Αυτά τα μέτρα που παίρνονται, είναι μάλλον για να αυξηθεί η ακρίβεια κι όχι να μειωθεί. Θέλουμε μία ασφάλεια για τα POS, καθώς πρέπει να είναι μηχανήματα που θα αντέχουν στις κακές καιρικές συνθήκες. Καλώς ή κακώς δουλεύουμε έξω, οπότε πρέπει να δουλέψουμε και με μείον 5 βαθμούς Κελσίου ή σε καύσωνες. Πρέπει να μπορούν αυτά τα μηχανήματα να αντεπεξέλθουν στις κακές καιρικές συνθήκες. Αναμένουμε και θα δούμε τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι για το θέμα αυτό”, συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Ιωαννίδης.

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΚΙΝΗΣΗ

Όσον αφορά την κίνηση στις λαϊκές αγορές, αλλά και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε: ”Εδώ και μία εβδομάδα είναι αλήθεια ότι αυξήθηκε κάπως η κίνηση, καθώς μπαίνουμε στη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι, βέβαια αυτό που μας προβληματίζει είναι οι καιρικές συνθήκες. Για μας ο καιρός είναι σύμμαχος, αλλά και πολλές φορές εχθρός. Έχουμε βροχές τις επόμενες ημέρες και για εμάς χάνονται λαϊκές. Και εδώ επανερχόμαστε στο φορολογικό νομοσχέδιο και λέμε ότι χάνουμε κάποιες λαϊκές την εβδομάδα και ουσιαστικά με 12 μεροκάματα τον μήνα θέλουν να παρουσιάσουμε κέρδη και τζίρο, βάσει ενός υποτιθέμενου τεκμαρτού εισοδήματος. Αυτό είναι αδύνατον. Γι’ αυτό κι εμείς ζητήσαμε, τουλάχιστον οι λαϊκές αγορές, να έχουν μία ιδιαίτερη, όπως και άλλα επαγγέλματα, μεταχείριση, μία διαφορετική αντιμετώπιση”.

Προηγούμενο άρθροΑγγελική Δεληκάρη: Δυο ευχάριστες ειδήσεις για το Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΣτη δικαιοδοσία του Δήμου Καβάλας, μέσω της δικαστικής οδού, οι εκτάσεις Στρατοπέδου Ασημακοπούλου που αρνούνταν να παραχωρήσει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας