Με δηκτικό τρόπο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα στην Καβάλα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός «παρέλειψε σκόπιμα να αναφερθεί στην Καβάλα στο έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, το οποίο “ναυαγεί”» και καλεί τους καβαλιώτες «να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στις Ευρωεκλογές σε αυτούς που παίζουν με τη νοημοσύνη μας».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Προεκλογική επίσκεψη-φιέστα πραγματοποίησε την Παρασκευή 10/05/2024 στην Καβάλα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ κ. Σταϊκούρας. Με έκπληξη τον ακούσαμε να αναφέρεται σε οκτώ σημαντικές παρεμβάσεις-έργα που έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή μας, δίνοντας την ψευδεπίγραφη εικόνα ότι η Καβάλα θα αλλάξει μορφή τα επόμενα χρόνια. Χρειάζεται να έχει κανείς πλήρη άγνοια ή θράσος ώστε να μιλάει ακόμη στους πολίτες του Νομού Καβάλας και ιδίως στους αγρότες για το φράγμα Μαρμαρά και για τα αντιπλημμυρικά έργα στα Τενάγη των Φιλίππων.
Ο κ. Σταϊκούρας, όμως, παρέλειψε σκόπιμα να αναφερθεί στην Καβάλα στο έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, το οποίο «ναυαγεί», όπως χαμηλόφωνα ομολόγησε σε κομματικούς παράγοντες της ΝΔ. Το έργο για το οποίο προεκλογικά προσήλθε στην Καβάλα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και διθυραμβικά το ανακοίνωσε, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές και λοιπούς κομματάρχες της ΝΔ στην Καβάλα, παραπέμπεται στις «καλένδες».
Το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που σχεδιάστηκε προ πολλών ετών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και το οποίο η περιοχή μας ανέμενε με αγωνία ως μοχλό ανάπτυξης έσβησε πρόωρα. Αυτό που ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής ζητούσε με επιμονή για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας εξαφανίστηκε ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση από την ημερήσια διάταξη της χθεσινής επίκεψης του κ. Σταϊκούρα. Την ίδια στιγμή, κατά την επίσκεψή του στη γειτονική Δράμα, ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε με χαρά στους πολίτες της Δράμας ότι το εν λόγω έργο «παγώνει», ανακουφίζοντάς τους από τον κίνδυνο εμπορικής και μεταφορικής απομόνωσης που θεωρούσαν ότι ελλοχεύει από την πραγματοποίηση του έργου. Η απόλυτη κοροϊδία και εξαπάτηση των Καβαλιωτών.
Και δε βρέθηκε ένας από τους 4 βουλευτές της ΝΔ ή κάποιος άλλος κομματικός παράγοντας να εγκαλέσει τον κ. Υπουργό Υποδομών για αυτήν την σε βάρος των συμφερόντων της Καβάλας αλλαγή σχεδίων. Ούτε, όμως, και η «ανεξάρτητη» νέα Διοίκηση της Περιφέρειάς μας εξέφερε καμία αντίρρηση για τα όσα συμβαίνουν σε βάρος της περιοχής μας.
Για άλλη μία φορά η Καβάλα υποβαθμίζεται και χάνει μία σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης και την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της ΝΔ στον Νομό μας απλά συμμετέχουν σε προεκλογικές φιέστες χωρίς να απαιτούν από την κυβέρνηση αυτό που δικαιούμαστε και που πέρυσι προεκλογικά και απατηλά μας υποσχέθηκαν.
Τον λόγο τώρα έχουν οι πολίτες της Καβάλας. Στις 9 Ιουνίου πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που παίζουν με τη νοημοσύνη μας και μας υπολογίζουν μόνο προεκλογικά».

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας στην πλατεία Ελευθερίας
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε το έθιμο του Ποντιακού Γάμου στον Ζυγό