Σε 3 καθημερινά μειώθηκαν τα δρομολόγια καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε ότι τα προβλήματα θα ξεκινήσουν από 1ης Νοεμβρίου που οι εταιρείες αποσύρουν τα σκάφη τους.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουν μειωθεί τα δρομολόγια, από 5 που ήταν τους καλοκαιρινούς μήνες σε τρία. Ευελπιστούμε ότι θα μείνουν έτσι όλη τη χειμερινή περίοδο. Μέχρι 31 Οκτωβρίου τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά. Τα προβλήματα ίσως δημιουργηθούν από τη 1 Νοεμβρίου που έχουμε τη νέα δρομολογιακή περίοδο και αρχίζουν οι ναυτιλιακές εταιρείες να αποσύρουν τα πλοία τους για συντήρηση. Αν συνεχίσουν τα δρομολόγια όλη τη χειμερινή περίοδο να είναι τρία τη μέρα, πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.
Είμαστε μερικώς ικανοποιημένοι. Θα θέλαμε ενδεχομένως περισσότερα δρομολόγια, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές τρία την ημέρα στη διάρκεια του χειμώνα, δηλαδή ένα απογευματινό και τα κλασικά δύο, νομίζω ότι επαρκούν».
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Επισήμανε ότι «όταν ένα πλοίο ακινητοποιείται, είτε για συντήρηση είτε λόγω βλάβης, πρέπει να αντικαθίσταται άμεσα από πλοίο της ίδιας εταιρείας ή από άλλη. Αυτό που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, να χαλάει ένα πλοίο και για μία εβδομάδα η εταιρεία να μην εκτελεί δρομολόγια, είναι απαράδεκτο. Αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε το χειμώνα στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου.
Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Θα το δούμε, όμως, στην πορεία».
ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Τέλος είπε ότι «το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου οι δραστηριότητες της Θασιακής Ένωσης μεταφέρονται στη Θάσο. Έχουμε από ‘δω και πέρα το 9ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών. Αδειάζει η Θάσος αλλά υπάρχουν ακόμη ξενοδοχεία που λειτουργούν και μάλιστα ικανοποιητικά. Ο εργασίες του Συμποσίου ξεκινούν στις 29 Σεπτεμβρίου από το Καλογερικό, μετά οι εργασίες μεταφέρονται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Alexandra Beach στον Ποτό. Εκεί θα μείνουν οι μισοί σύνεδροί μας και οι άλλοι μισοί σε άλλο ξενοδοχείο. Μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου, όπως λένε οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείο το Alexandra Beach είναι γεμάτο.
Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τη Θάσο και τώρα που θα βγουν τα επίσημα αποτελέσματα από τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό, θα δούμε τι ακριβώς έγινε. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε ξεπεράσει το 2019».

Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα των ομιλιών του υποψηφίου δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη σε οικισμούς του νησιού
Επόμενο άρθροΣταθερά πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης και 1,80 η τιμή του πετρελαίου κίνησης και στην Καβάλα