Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» διοργανώνει αιμοδοσία την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε ότι συνεχίζουν αυτό το έργο τους ακατάπαυστα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αισίως φτάσαμε στο 70ο διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’80. Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι κάθε φορά που πραγματοποιούμε ένα διήμερο, θεωρούμε ότι το έργο συνεχίζεται. Θα είμαστε στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου αυτήν τη φορά, από τις 8πμ μέχρι τις 2.30μμ. Είναι σημαντικό αυτό το μισάωρο που δίνουμε διότι κάποιοι που εργάζονται έρχονται μέχρι και τις 2.30, την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Νοεμβρίου. Επίσης θα παίρνουμε και δείγματα για μυελό των οστών, με το επίχρισμα που παίρνουμε από το στόμα. Είναι μια εύκολη διαδικασία για να πάρουμε το δείγμα και δεν είναι χρονοβόρα. Ελπίζουμε όλοι οι Καβαλιώτες αλλά και άτομα εκτός Καβάλας να παρεβρεθούν σ’ αυτήν τη σημαντική εκδήλωση που κάνουμε».
ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ
Το κινητό μας είναι απασχολημένο επί 24ώρου βάσεως καθώς ο Σύλλογος όλο το χρόνο, σε απόλυτη συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας, καλείται να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας. Στα δύσκολα, μας ζητάνε αίμα και ομάδες που είναι σπάνιες. Ο Σύλλογος, όλο το χρόνο, πέρα από αυτές τις δύο δράσεις, δραστηριοποιεί όλη αυτήν την ομπρέλα των εθελοντών αιμοδοτών. Ένας στους 10 να δώσει αίμα από το οικογενειακό περιβάλλον, θα είμαστε μια χαρά. Αυτό το διαπιστώνουμε στα δύσκολα που κοιτάμε να φέρνουμε αιμοδότες. Που μας ζητάνε απεγνωσμένα ασκούς με αίμα. Ο Σύλλογος είναι εκεί και είμαστε από τους βασικούς πυλώνες του τμήματος αιμοδοσίας της Καβάλας διότι όλο το χρόνο ξεπερνάμε τους 500 ασκούς αίμα. Γι’ αυτόν τον σκοπό άλλωστε δραστηριοποιούμαστε κάνοντας αιμοδοσίες δύο φορές το χρόνο».

Προηγούμενο άρθροΜάρκος Δέμπας: Πηγαίνουμε 30 χρόνια πίσω με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΣε ικανοποιητικούς ρυθμούς η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας