Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο Αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης ο δήμαρχος της πόλης, Ιωάννης Ζαμπούκης.

Πριν αναχωρήσει για τον βόρειο Έβρο, η κα Σακελαροπούλου ξεναγήθηκε στην έκθεση φωτογραφίας για την έμφυλη βία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Αλεξανδρούπολης που αναπτύσσεται στις αίθουσες αναμονής και αναχωρήσεων του αεροδρομίου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να κάνει ένα οδοιπορικό «προσφυγικής μνήμης» στη Θράκη, ξεκινώντας σήμερα Μ. Πέμπτη και τελειώνοντας το Μ. Σάββατο.

Σύμφωνα με την ίδια, το σκεπτικό της Προέδρου είναι να έρθει για να γνωρίσει μια περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ποικίλει ανθρωπογεωγραφικά, επικοινωνώντας με πρόσωπα κάθε ηλικίας που αποτελούν την δυναμική του τόπου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκινά από το μεθοριακό χωριό Φτελιά, με επόμενο σταθμό τα Δίκαια, όπου θα την υποδεχθούν οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ειρήνη», μετά το χωριό Βύσσα, και στη συνέχεια το Διδυμότειχο. Το απόγευμα θα παρακολουθήσει την Ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης σε εκκλησία του Σουφλίου, ενώ την επόμενη μέρα θα επισκεφθεί τα δυο χωριά του ορεινού Όγκου Μικρό και Μεγάλο Δέρειο.

Προηγούμενο άρθροΤο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, για την Αγία και Μεγάλη Παρασκευή
Επόμενο άρθροIστορική ημέρα στο Φανάρι: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παρασκευής και έψησης του Αγίου Μύρου – Παρόντες Θεοδωρικάκος και Κατσανιώτης