Το φλουρί κέρδισε ο Στέλιος Καραβούζης.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, στην Αίθουσα του Καλογερικού στην Θάσο (Λιμένας) Θάσου.
Σε μια άρτια εκδήλωση,ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μανίτσας Δημήτριος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του ΔΛΤΘάσου.
Στους εκλεκτούς προσκεκλημένους παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Γιαμάς Ευστράτιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου και Αντιπρόεδρος του ΔΛΤΘ κ Πιπίνης Δημήτριος, η Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου και μέλος του ΔΣ του ΔΛΤΘ Υποπλοίαρχος Αλατά Ευανθία, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης και μέλος του ΔΣ του ΔΛΤΘ κ. Τσολάκης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Στρατηγέντας Σωτήρης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Πυρήνας Ευστράτιος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς κ. Τσουλκάνης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαριός Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου κ. Κουτσουμανής Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Θάσου κ. Καραβούζης Στυλιανός, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θάσου κ. Σαλταρής Αργύρης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Θάσου κ. Γκάγκος Αλέξανδρος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Θάσου κα. Καρκαμέτσου Παρασκευή, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ποταμιάς κα. Τελίδου Μαρίνα, η Πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιράχης κα. Σερδάρη Σταματία, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παναγίας κ. Κοντοβάς Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνου κ. Γιάντσος Ευάγγελος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραχωνίου κ. Δαρούδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιμεναρίων κ. Παπαντωνίου Αυγουστής, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, Σύμβουλοι Κοινοτήτων της Θάσου, εκπρόσωποι Ναυτιλιακών Εταιριών, Ιερείς, Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ Πολιτιστικών Συλλόγων της Θάσου.
Αναγνώστηκαν στην εκδήλωση ευχητήριες επιστολές από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ν. Καβάλας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Βουλευτή Ν. Καβάλας κ.Μακάριο Λαζαρίδη.
Το φλουρί έτυχε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου κ. Καραβούζης Στυλιανός.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας στην ομιλία του ανέφερε:
«Είναι χαρά και τιμή για μένα να βλέπω τόσους ανθρώπους συγκεντρωμένους στη σημερινή μας εκδήλωση.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου είναι η εμπροσθοφυλακή του Δήμου Θάσου στην καθημερινή μάχη με τα προβλήματα.
Ως διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου εδώ και τρία χρόνια, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες που αφορούσαν από την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου έως και την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για την εκτέλεση χρηματοδοτούμενων έργων, που ο κίνδυνος να χαθούν ήταν ορατός.
Με δουλειά και συλλογική προσπάθεια κατορθώσαμε να αλλάξουμε την εικόνα του χώρου αρμοδιότητας μας τόσο στο Λιμένα όσο και στον Πρίνο και την Καλλιράχη.
Με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός των λιμανιών πετύχαμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους αλλά και την ευταξία στους γύρω χώρους.
Με συμμάχους μας τις ναυτιλιακές εταιρίες, τους ναυτικούς αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους χώρους ευθύνης μας, λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας αναβαθμίζοντας την πρώτη εικόνα του κάθε επισκέπτη του νησιού μας.
Πέραν όμως της καθημερινότητας σχεδιάζουμε με πρόγραμμα την επόμενη μέρα για τον τόπο μας διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για μεγαλύτερα έργα. Μετά από πολλή δουλειά και αφού λύθηκαν δεκάδες εκκρεμότητες, δημοπρατήσαμε τα έργα των εκβαθύνσεων των λιμανιών του Λιμένα και του Πρίνου καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό του παλαιού λιμανιού του Λιμένα με νέα φωτιστικά.
Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η λήψη μόνο της χρηματοδότησης χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις εκτέλεσης ενός έργου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει με πιθανό τον κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις να μένουν κενό γράμμα.
Σήμερα, με χαρά σας ανακοινώνω τη χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή προβλήτα λιμένα στο Βαθύ Δήμου Θάσου» από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τις υποδομές του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου και θα δώσει νέες προοπτικές στο λιμάνι αυτό.
Επίσης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής συζητά την κατασκευή Λιμεναρχείου εντός του περίφραχτου χώρου του λιμανιού στο Λιμένα και ενός προσήνεμου μώλου με στόχο την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού πλοίων αλλά και τη γενικότερη αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων του συγκεκριμένου λιμανιού μέσα σε πλαίσια που μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες και υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου για την άριστη συνεργασία, καθώς και τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση.
Συνεχίζουμε το έργο μας προς όφελος των πολιτών, με δύναμη μας την εμπιστοσύνη τους.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για εμάς, για τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά, με Υγεία και Δημιουργία».
Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης στην ομιλία του ανέφερε:
«Η Διοίκηση του ΔΛΤΘ από την πρώτη ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων της έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Τρία (3) χρόνια μετά η μεταβολή της εικόνας των χώρων ευθύνης της είναι το λιγότερο εμφανής.
Καθαριότητα, καλλωπισμός, οργάνωση και ευταξία είναι λέξεις που αντανακλούν σήμερα το έργο της.
Οι χώροι αρμοδιότητας του ΔΛΤΘ είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα των επισκεπτών στο νησί μας και γι’ αυτό η ευθύνη του είναι και μεγάλη και ιδιαιτέρως σημαντική.
Η Διοίκησή του τα τελευταία τρία (3) χρόνια πέτυχε πολλά και αυτή τη στιγμή οραματίζεται το μέλλον με σχέδιο και πρόγραμμα.
Αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα και τα κατάφερε.
Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και στα επόμενα βήματα της.
Η δύναμη εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί αποτελεί το θεμέλιο για το νέο όραμα για τον τόπο μας.
Γνωρίζουμε ότι οι στόχοι δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται με αγώνα, σχέδιο και με την κοινωνία στο πλευρό μας.
Και αυτό η Διοίκηση του ΔΛΤΘ το έχει πετύχει.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Και αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ χαίρουν της απολύτου εμπιστοσύνης μου και ως Διοίκηση του Δήμου αναγνωρίζουμε το σπουδαίο έργο που έχει συντελεστεί.
Και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία σύσσωμης της Διοίκησής μας.
Κύριε Πρόεδρε,
Συνεχίστε με την ίδια αποτελεσματικότητα.
Με την ίδια διάθεση για καλύτερη οργάνωση.
Με την ίδια συνοχή ως Διοικητικό Συμβούλιο.
Μέτρο σύγκρισης για εσάς δεν είναι η εικόνα εγκατάλειψης που παραλάβατε αλλά ο δυναμισμός της νέας εικόνας που δημιουργήσατε με δουλειά, συλλογικότητα και διαφάνεια.
Καλή δύναμη και καλή χρόνια με υγεία και δημιουργία».

Προηγούμενο άρθροΜακεδονία: Κάποιος να προσέχει τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο στο Παγγαίο
Επόμενο άρθροΧαράλαμπος Χρυσανίδης: Με γνώση και εμπειρία δίνουμε λύσεις και υλοποιούμε έργα που αναβαθμίζουν την εικόνα του Δήμου Καβάλας