Την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το αν θα συναντηθεί μαζί τους, περιμένουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να του θέσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, δεν αποκλείονται κινητοποιήσεις, όπως ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Σάββας Αργυράκης.

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΑΙΤΗΜΑ

”Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαμε κάνει όλοι οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχαμε αποφασίσει να μην προβούμε σε κάποια ενέργεια πριν συναντηθούμε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Καταθέσαμε αίτημα για να επισκεφθεί ο υπουργός την Περιφέρειά μας και πιο συγκεκριμένα την έδρα της την Κομοτηνή, ώστε από κοινού να δώσει λύσεις με τον περιφερειάρχη στα προβλήματα που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα. Περιμένουμε την απάντηση, καθώς ο υπουργός έλειπε την προηγούμενη εβδομάδα στο εξωτερικό. Επέστρεψε την Τρίτη και περιμένουμε την απάντηση του υπουργείου, όπως περιμένουμε και από τον περιφερειάρχη να ασκήσει πίεση, για να οριστεί σύντομα το ραντεβού”, ανέφερε σχετικά ο κ. Αργυράκης.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

”Οι περισσότεροι σύλλογοι είμαστε σε επαφή και θα προσδιορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, στην περίπτωση που δεν γίνει η συνάντηση με τον υπουργό. Καθημερινά μιλάμε τηλεφωνικά με όλους τους συλλόγους. Βλέπουμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας στην υπόλοιπη χώρα. Εμείς διαλέξαμε πρώτα να δώσουμε την ευκαιρία στον υπουργό και στον περιφερειάρχη να κάνουν διάλογο μαζί μας και να δώσουν λύσεις, οπότε ήμασταν υπομονετικοί και κάναμε αυτό που έπρεπε ως οφείλαμε. Περιμένουμε από αυτούς την επόμενη κίνηση.

Αν δεν συναντηθούμε δεν αποκλείονται κινητοποιήσεις. Δεν γνωρίζουμε τη μορφή που θα έχουν, το πόσες μέρες θα διαρκέσουν, αν γίνουν. Αυτό θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί”, συμπλήρωσε ο κ. Αργυράκης.

ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Τέλος, αναφερόμενος στα κυριότερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο κ. Αργυράκης σημείωσε: ”Υπάρχουν γενικά πολλά προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Μεταξύ αυτών είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και την εφαρμογή της, οι κακές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛ.Γ.Α., καθώς επίσης και τοπικά προβλήματα που διαμορφώνονται ανά περιοχή και διαφοροποιούνται λόγω των καλλιεργειών ή της γεωμορφορλογίας της κάθε περιοχής. Γι’ αυτό ζητάμε να έρθει ο υπουργός, ώστε ο πρόεδρος του κάθε συλλόγου της κάθε περιοχής να του θέσει τα προβλήματα που υπάρχουν τοπικά”.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές για τη διοίκηση του συλλόγου κατοίκων Οικισμού Σαράντα Νέας Ηρακλείτσας
Επόμενο άρθροΣίσσυ Ρακιντζή: Δύο εφημερεύοντα φαρμακεία ανοικτά Κυριακές και αργίες