Συγκλονιστική η μαρτυρία και η προσπάθεια που έκανε 18χρονος που είδε τον πατέρα του να καταρρέει μπροστά στα μάτια του στην Ελευθερούπολη Καβάλας για να τον σώσει.

Ο 18χρονος περιέγραψε τις προσπάθειες που έκανε να τον κρατήσει στη ζωή, όσο περίμεναν το ασθενοφόρο που δεν έφτασε ποτέ στην ώρα του.

Κάλεσαν στο Κέντρο Υγείας της Ελευθερούπολης, ωστόσο το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που υπήρχε δεν ήταν διαθέσιμο. Αμέσως μετά κλήθηκε το ΕΚΑΒ όμως όταν έφτασαν οι διασώστες από την Καβάλα ήταν πλέον αργά.

Ο 61χρονος περίμενε το γιο του να σχολάσει από τη δουλειά. Μια ξαφνική αδιαθεσία τον ανάγκασε να πέσει κάτω στο πεζοδρόμιο. «Έτρεξα πάνω έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω, είχε τις αισθήσεις του, τον έβλεπα ότι προσπαθούσε να ανασάνει. Του έλεγα κρατήσου πατέρα, κρατήσου, θα τα καταφέρουμε».

Άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ, ενώ μια κοπέλα έφτασε με απινιδωτή στα χέρια. Ο γιος του δεν σταμάτησε στιγμή να παλεύει. Ήρθε και ένας ιδιώτης γιατρός ωστόσο δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

«Στη μέση ήταν ο πατέρας μου. Τον τραβούσα μία εγώ εδώ από εδώ, μία από εκεί ο Χάρος. Δυστυχώς με κέρδισε» δήλωσε στο Mega, ο 18χρονος γιος του, ο οποίος έκανε έκκληση να υπάρξουν περισσότερα ασθενοφόρα, προκειμένου να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

«Δεν γίνεται για 32.000 κατοίκους να υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο» είπε.

Τέλος είναι προς τιμή του δημάρχου της περιοχής και όλων εκείνων που βοήθησαν να κηδέψει τον πατέρα του αλλά και του συμπαραστάθηκαν και δεν τον άφησαν λεπτό μόνο του.

Προηγούμενο άρθροΤο Βόρειο Σέλας στη Δράμα – Εντυπωσιακές εικόνες
Επόμενο άρθροΦιλιππίνες: Εικόνες καταστροφής από τον ισχυρό σεισμό – Η στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος