Το γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου στις 4 και 5 Μαΐου διοργανώνουν την τελική φάση των Πανελληνίων αγώνων κλασικού αθλητισμού των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδας Κύπρου.
Οι επτακόσιοι, καλύτεροι αθλητές- μαθητές και αθλήτριες –μαθήτριες της χώρας και μεταξύ αυτών πενήντα πρωταθλητές από την Κύπρο, θα φιλοξενηθούν και θα αγωνιστούν στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης σε σαράντα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.
Στους αγώνες μετέχουν αξιόλογοι αθλητής και μεταξύ αυτών Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί Πρωταθλητές
Το ενδιαφέρον των αγώνων είναι τεράστιο και για έναν ακόμη λόγο, μιας και οι νικητές των διαφόρων αγωνισμάτων πριμοδοτούνται για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας.
Οι αγώνες αυτοί θεωρούνται το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός των τελευταίων ετών στην περιοχή μας. Η προηγουμένη φορά που διοργανώθηκαν αυτοί οι αγώνες στην περιοχή μας ήταν στην Καβάλα το 1976.
Οι άρτιες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Ελευθερούπολης και η εμπειρία των αρμοδίων του Δήμου Παγγαίου στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, υπήρξαν καταλυτικοί παράγοντες στο να επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας τον Δήμο Παγγαίου για την διοργάνωση αυτου του τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος.
Πρόγραμμα Αγώνων:
Πέμπτη 4 Μαΐου Πρωί 9:00-13:00
Απόγευμα 15:00- 22:00
Παρασκευή 5 Μαΐου Πρωί 9:00-14:00

H τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου και ώρα 15:00

Προηγούμενο άρθροΣυντήρηση αντλιοστασίων Καβάλας και Κρηνίδων
Επόμενο άρθροΣυνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερύ Μπρετόν