Με προτροπή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας και πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας, την Πέμπτη 27/7/2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της Καβάλας με στόχο τον συντονισμό των υπηρεσιών, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του παράνομου εμπορίου. Επίσης, ιδιαίτερο θέμα βαρύνουσας σημασίας αποτέλεσε και η προστασία των ανήλικων παιδιών, τα οποία, με την ανοχή ή ακόμα και με την προτροπή των γονιών τους, εκτίθενται στην επαιτεία και στην διάθεση μικροαντικειμένων προς πώληση.

Όσον αφορά στο θέμα του παρεμπορίου, έγινε αναφορά στα άρθρα του νόμου περί πλανόδιου εμπορίου (κεφάλαιο ΣΤ, άρθρο 46), σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε Δημοτικές Κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Στο τέλος της σύσκεψης, οι προαναφερθέντες εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν μεικτά κλιμάκια, με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την καταπολέμηση του φαινομένου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Λιμεναρχείο Καβάλας ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ., Νικόλαος Γκάνας, από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο Διοικητής Α.Τ. Καβάλας, Μιλτιάδης Καρακολίδης, από τη Δημοτική Αστυνομία, εκπροσωπώντας και τον Δήμο Καβάλας, ο Αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης, και από την ΟΕΒΕΚ, ο Πρόεδρός της Θεόδωρος Χατζηχρήστος, ο Γενικός Γραμματέας της και Πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης, και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών, Σωτήρης Ιωαννίδης.

Προηγούμενο άρθροΗ συγνώμη του Δημάρχου Θάσου για τα λάθη προηγούμενων διοικήσεων
Επόμενο άρθρο15η Γιορτή Πίτας – Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος