ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ Τ.Κ 65500 ΤΗΛ.:2513501772 FAX:2510835311
ΚΑΒΑΛΑ:23-8-23
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:3934
ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΜΙΧΑΛΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ 4ης ΥΠΕ κ.ΤΣΑΛΙΚΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ κ.ΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΑΧΙΛΛΕΑ
ΚΟΙΝ.: ΠΟΕΔΗΝ
Μ.Μ.Ε

Κύριοι, Η υποδοχή και νοσηλεία από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας των ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κατόπιν εκκένωσης του ήταν και είναι μία διαδικασία, για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καβάλας, που ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής ,τα όρια της ανθρώπινης υπόστασης… Η έλλειψη προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αγγίζει το 50% και σε κάποιους κλάδους το ξεπερνάει, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το με αριθμ.πρωτ.18276/17-8-23 έγγραφο που εστάλη από τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, στο οποίο αναφέρεται επισφαλής λειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς επίσης και έγγραφο του Προϊσταμένου Παραϊατρικού προσωπικού στο οποίο επίσης αναφέρεται η επισφαλής λειτουργία, τα έγγραφα τα κοινοποιούμε. Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας, και πρέπει να παρακαμφθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες καθώς η περιφέρεια μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Καλούμε τους Βουλευτές του νομού Καβάλας, τους Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, επιπλέον τους καλούμε να παραβρεθούν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας την Τρίτη 29-8-23 και ώρα 11:00π.μ..

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

*

κ. Διοικητά, Σας ενημερώνω ότι η ενεργός δύναμη του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας είναι η κάτωθι σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου προσωπικού που ζητήθηκαν σήμερα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΚΕΝΕΣ
ΠΕ ΝΟΣ/ΚΗΣ 26 14 12
ΤΕ ΝΟΣ/ΚΗΣ 180 144 36
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣ/ΤΩΝ 272 128 144
ΤΕ ΜΑΙΕΥΤ/ΓΥΝ/ΚΗΣ 30 14 16
ΥΕ ΒΟΗΘ.ΥΓΙΕΙΟΝ. 58 13 45
Στο Νοσοκομείο επίσης υπηρετούν σαράντα δύο (42) Νοσηλευτές, τρεις (03) Μαίες και δεκαεπτά (17) ΥΕ Βοηθητικό προσωπικό ως Επικουρικό προσωπικό, καθώς και δέκα (10) Βοηθών νοσηλευτών, τριών (03) ΤΕ Μαιών και δύο (02) ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού ως αντικατάσταση ανεμβολίαστων.

Από την εναπομείνουσα δύναμη του νοσηλευτικού προσωπικού έντεκα (11) είναι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις έως το τέλος του έτους, και ήδη απουσιάζουν με κανονικές άδειες και χρεωστούμενα ρεπό, δώδεκα (12) απουσιάζουν με μακροχρόνιες άδειες (άδειες τοκετού-Μητρότητας,, άνευ αποδοχών, μακροχρόνιες αναρρωτικές λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και κ.λ.π.) και τρεις (03) με μετακινήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οφείλουμε στο Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου παρά τις προσπάθειες της υπηρεσίας για την ορθή αξιοποίησή του ένα μεγάλο ποσοστό της κανονικής άδειας του έτους 2022, σχεδόν όλη την κανονική άδεια του 2023 και πέντε χιλιάδες επτακόσια πενήντα τρία (5753) ρεπό χρέους, αργίες και τιμητικές. Όπως είναι πασιφανές από τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητη η άμεση ενίσχυση του Νοσηλευτικού Προσωπικού, ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς αρκετές κλινικές (ΟΡΘ/ΚΗ, Ν/Χ, ΟΥΡ/ΚΗ, ΝΕΥΡ/ΚΗ, ΠΑΙΔ/ΚΗ, ΚΑΡΔ/ΚΗ κα) λειτουργούν με ένα νοσηλευτή σε νυχτερινή βάρδια.

Επιπλέον, όπως γνωρίζετε το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καβάλας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid 19 επιβαρύνθηκε έντονα, ωστόσο στήριξε το Εθνικό σύστημα υγείας. Πρόσφερε και προσφέρει τις υπηρεσίες του ξεπερνώντας κάθε όριο. Η πίεση στο προσωπικό συνεχίζεται, καθώς το νοσοκομείο αναπτύσσεται πλήρως (ΟΥΡ/ΚΗ, ΩΡΛ, ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡ/ΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΛΙΘΟΤΡΙΠΤΗΣ).

Από την άλλη πλευρά, οι προσελεύσεις ασθενών όπως γνωρίζετε είναι αυξημένες λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και της αυξημένης τουριστικής κίνησης, αλλά και λόγω της υγειονομικής στήριξης των δύο όμορων νομών Δράμας και Ξάνθης, καθώς το 25% των εισαγωγών του Νοσοκομείου (σύμφωνα με το Γραφείο κίνησης) προέρχονται από τους προαναφερθέντες νομούς.

Στηρίξαμε και στηρίζουμε καθημερινά τη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον όγκο της δουλειάς διατηρώντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, καθώς και την ασφάλεια των νοσηλευομένων ασθενών και προσωπικού απαιτείται άμεσα η ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν. Καβάλας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΥ Γ. Τσιγάρας

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου σε διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε
Επόμενο άρθροΟ Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νομού Καβάλας στο πλευρό των πυρόπληκτων του Νέστου