Συστήθηκε Αναπτυξιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης και το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης. Σύμφωνα με τον μηχανικό κ. Απόστολο Παυλίδη θα επικαιροποιηθούν 10 μελέτες έργων.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο Μηχανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορά την Περιφέρεια ΑΜΘ, συστάθηκε στην αρχή του 2023. Μετά την ολοκλήρωση κάποιων διαδικασιών απαραίτητων για την πιστοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου και γενικώς την οργάνωση των διαδικασιών, έχουμε μπει πλέον στην διαδικασία να υπογράψουμε μέσα στις επόμενες μέρες την πρώτη προγραμματική μας σύμβαση με την Περιφέρεια ΑΜΘ, προκειμένου να συνδράμουμε τεχνικά και διοικητικά στην ωρίμανση έργων και στην εκπόνηση μελετών. Να βοηθήσουμε, δηλαδή, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να μπορέσει να προχωρήσει με τις μελέτες και τα έργα στην κατεύθυνση αυτή.
Την περασμένη Πέμπτη, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, οπότε τις επόμενες μέρες μετά από αντίστοιχη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού, θα προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης αυτής. Στη συνέχεια θα πάνε στην υλοποίησή της»
ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ
Πρόσθεσε ότι «ο Αναπτυξιακός Οργανισμός πρόκειται στη συνέχεια, μέσω προσλήψεων τεχνικού προσωπικού που θα κάνει, να προχωρήσει στην ωρίμανση 10 μελετών συνολικά, οδικής ασφάλειας με την Περιφέρεια ΑΜΘ. Σε ό,τι αφορά την Καβάλα, το ένα αφορά το έργο της κατασκευής κυκλικού κόμβου στη Νέα Καρβάλη, στο σημείο όπου συναντιόνται οι δρόμοι για το Εκθεσιακό Κέντρο, το Ακόντισμα και γενικά εκείνη την περιοχή που όταν έχει εκδηλώσεις υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος. Το άλλο είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου της επαρχιακής οδού 6 από τον κόμβο στα φανάρια μέχρι το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Όλη αυτή η διαδρομή προς αεροδρόμιο και Κεραμωτή έχει μήκος περίπου 6,5χλμ και θα γίνει βελτίωση του οδικού δικτύου. Θα αναλάβουμε να επικαιροποιήσουμε τη μελέτη και παράλληλα να ετοιμάσουμε τα τεύχη δημοπράτησης για να προχωρήσει η διαδικασία παρακάτω.
Είμαστε στην αρχή και θέλουμε να πετύχουμε μέσα από αυτές τις διαδικασίες το καλύτερο δυνατό για την περιοχή».

Προηγούμενο άρθροΜπάμπης Δράκος: Η μέρα των εκλογών είναι μία κι από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε στο ίδιο μονοπάτι για το καλό της πόλης
Επόμενο άρθροΜιχάλης Αμοιρίδης: Η Περιφέρεια ΑΜΘ με τον κ. Μέττιο φρόντισε για πολλά και αυτό εκτιμώ θα μας φέρει και πάλι πρώτους