Συνεδριάζει το μεσημέρι, στις 15:30 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις τελευταίες κινήσεις της ομάδας των «11» που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει να κάνει τη ρελάνς δίνοντας το «σύνθημα» για την επόμενη ημέρα.

Φώτης Κουβέλης: «Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν αποχώρησαν για ουσιαστικές πολιτικές διαφορές»
Αναμένεται ότι θα ασχοληθεί με τις προτάσεις προς την Κεντρική Επιτροπή της 9ης και 10ης Δεκεμβρίου για τη στελέχωση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και της Επιτροπής Θέσεων.

Όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραλείψει να αναφερθεί σε υψηλούς τόνους και στη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία απαρτίζεται από την ομάδα Αχτσιόγλου και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέττη Πέρκα.

Φάμελλος στον Realfm 97,8: Πρέπει μέχρι το συνέδριο να έχει διατυπωθεί ο νέος πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που τεθεί θέμα συνεδρίου και μάλιστα αναβολής του, δεν αποκλείεται στη σημερινή συνεδρίαση να υπάρξουν ενστάσεις και διαφωνίες. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος επιθυμεί το συνέδριο να γίνει Ιανουάριο και όχι Φεβρουάριο ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλει ένα έκτακτο συνέδριο με το νέο σώμα συνέδρων, αλλά διαρκές.

Ο Χαρίτσης πρόεδρος της ΚΟ των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Την Δευτέρα το όνομα

Τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφάσισαν σήμερα οι 11 βουλευτές, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σκουρλέτης: Η εκλογή Κασσελάκη ήταν η κορυφή του παγόβουνου για τον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας φέρει μερίδιο ευθύνης για την πορεία του
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους ανεξάρτητους πλέον βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Το προεδρείο της νέας ΚΟ

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

Πρόεδρος της ΚΟ αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος και γραμματέας της ΚΟ η Πέτη Πέρκα.

Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι «11» αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων, που στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΑγγελική Δεληκάρη: Για τον Μιλτιάδη Πασσαλίδη
Επόμενο άρθροΔημόκριτος: Ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός καυσίμων σε μεγάλα αεροσκάφη