Την επίσκεψη στελεχών του Επιμελητηρίου Μπουργκάς δέχθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Βλάχο Άγγελο πρόκειται για μία συνεργασία στον τομέα της κρουαζιέρας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Πέμπτη δεχθήκαμε επίσκεψη από το Μπουργκάς, εκπροσώπων του Επιμελητηρίου της πόλης, του δήμου και του λιμανιού. Αυτή έγινε σε συνέχεια προηγούμενης δικής μας επίσκεψης στην βουλγάρικη πόλη τον Ιούλιο που μας πέρασε. Δεν υπογράψαμε συμφωνία. Η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στο Μπουργκάς στις 10 ή 11 Οκτωβρίου, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών για την Κρουαζιέρα, που είναι ο βασικό; φορέας όλης της Μεσογείου για το προϊόν της κρουαζιέρας. Αφορά τη δική μας συνεργασία με το Μπουργκάς από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε πριν από χρόνια».
ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
Πρόσθεσε ότι «στον άξονα της εξωστρέφειας, βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια –που τα έχουμε, στο πλαίσιο της ανάπτυξης κρουαζιέρας που τη θέλουν η πόλη και οι επιχειρηματίες. Προσπαθούμε να φτιάξουμε νέες συνέργιες εκμεταλλευόμενοι την εγγύτητά μας με τη γειτονική Βουλγαρία, για να κάνουμε κάτι εντελώς πρωτότυπο που θα ανακοινωθεί επισήμως τη μέρα που θα υπογραφεί η συμφωνία.
Δίνουμε έμφαση στην κρουαζιέρα και θα κάνουμε προσπάθεια τα επόμενα χρόνια να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Φέτος πήγαμε εξαιρετικά στον τομέα της κρουαζιέρας και θέλουμε να την κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια στα ίδια επίπεδα».

Προηγούμενο άρθροΑγιασμός για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας
Επόμενο άρθροΣήμερα στον Πλαταμώνα η 23η γιορτή Ορεινής Κτηνοτροφίας