Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, διοργανώνει ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με τίτλο: «1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο: «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ», του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα ελάχιστο δείγμα της μουσικής των προσφύγων στο ευρύ κοινό και κυρίως στους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση η Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας θα ερμηνεύσει τραγούδια από την μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας, με επίκεντρο τους δημιουργούς της Σμυρνέικης Σχολής.
Συνθέτες, μουσικοί και τραγουδιστές που έζησαν τη δόξα και την ακμή τους κοσμοπολίτικης Σμύρνης, αλλά και τα τραγικά γεγονότα, τους λεηλασίες και την προσφυγιά, προσπάθησαν και κατάφεραν στη συνέχεια να βάλουν στα χείλη του πολύπαθου ελληνικού λαού τα τραγούδια τους.

Μέσα από την αφήγηση κειμένων, αποτυπώνονται τόσο οι τραυματικές μνήμες, όσο και ο αγώνας για την καινούργια ζωή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας την Τετάρτη 02.11.2022 και ώρα 11:00 π.μ.

Προηγούμενο άρθροAlpha Bank και Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνεργάζονται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα
Επόμενο άρθροΝέα διάρρηξη σε κεντρικό κατάστημα εστίασης στην πόλη της Καβάλας