Ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ελληνική Αυγή για την Καβάλα, Δημήτρης Βογιατζής, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κεντρικά θέματα της συνέντευξης ήταν η παράδοση του ονόματος Μακεδονία μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και το λαθρομεταναστευτικό και πως ο δήμος μπορεί να ανταποκριθεί στην λύση αυτών των προβλημάτων.

Αρχικά αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές τονίζοντας ότι οι θέσεις κανενός άλλου δεν μας ικανοποιούν και έχουμε ιερή υποχρέωση να εκπροσωπήσουμε τους Καβαλιώτες που αγαπούν την πατρίδα τους και θέλουν κάτι καλύτερο για τον τόπο τους. Σε καμία περίπτωση η παρούσα διοίκηση δεν έκανε όσα έπρεπε για να δώσει λύσεις στα προβλήματα ή να τα αποτρέψει.

Η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο θα αποτρέψει πολλά άσχημα πράγματα που έρχονται στον τόπο μας. Αν η πολιτικές θέσεις σου δεν είναι εφαρμόσιμες και χρήσιμες τότε δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεσαι στην πολιτική εκτός αν είσαι καιροσκόπος ή τυχοδιώκτης.

Αφού αναφέρθηκε εκτενέστερα στην προδοσία του ονόματος Μακεδονίας τόνισε ότι θα ήταν ντροπή για μια πόλη της Μακεδονίας, όπως η Καβάλα, ο δήμος και οι δημοτικές υπηρεσίες να εφαρμόσουν την συμφωνία και να αποκαλούν τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία» και τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες». Η Ελληνική Αυγή για τον δήμο Καβάλας δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει σήμερα και δεν θα υπάρχει ποτέ κράτος με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Για αυτό ως δημοτική παράταξη δεσμευόμαστε στα παρακάτω:

1) Κατάργηση στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών με καμία αναγνώριση από τις δημοτικές αρχές Καβάλας του ονόματος των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» και της ιθαγένειας και γλώσσας ως «Μακεδονική» (άρθρο 1 & 7).

2) Κατάθεση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ψηφίσματος που θα κηρύσσει ανεπιθύμητους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών. Παρόμοιο ψήφισμα πέρασε στους δήμους Αχαρνών και Δοξάτου.

3) Τοποθέτηση πινακίδας εντός των ορίων του δήμου Καβάλας-Φιλίππων που θα καλωσορίζει του οδηγούς στην πραγματική Μακεδονία. Παρόμοια πινακίδα τοποθετήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2019 από τον δήμο Δίου – Ολύμπου.

4) Τοποθέτηση προτομής ή αγάλματος του Φίλιππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε περίοπτο σημείο της πόλης μας. Δεν μπορεί να υπάρχει άγαλμα του Μεχμέτ Αλή στην συνοικία της Παναγίας και να μην υπάρχει αντίστοιχο άγαλμα του Φιλιππου Β’ του ιδρυτή των Φιλιππων (σημερινές Κρηνίδες).

5) Διενέργεια συνεχιζόμενων ενεργειών (όπως συλλαλητήριο) με σκοπό την ενημέρωση και επαγρύπνηση των Καβαλιωτών σχετικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στον μείζον ζήτημα του λαθρομεταναστευτικού σημείωσε τα προβλήματα που προκύψαν από την κακή διαχείριση από τον δήμο Καβάλας. Σε καμία περίπτωση ο δήμος Καβάλας δεν έκανε ότι μπορούσε για να αποφευχθεί το πρόβλημα και από την αρχή έδειξε ολιγωρία και παντελή αδυναμία χειρισμού του προβλήματος με την έλλειψη δυναμικών και αποφασιστικών ενεργειών για την αποτροπή του. Στο οικονομικό μέτωπο για την εξυπηρέτηση των λαθρομεταναστών ο δήμος Καβάλας χρέωσε τους δημότες Καβάλας με 350.000 ευρώ από τα χρήματα που εισπράττονται από τα ανταποδοτικά τέλη του δήμου Καβάλας.

Φανταστείτε τα μισά μόνο απ’ όσα γίνονται για τους «πρόσφυγες», να γινότανε για τους συμπατριώτες μας που πλήττονται βάναυσα από την φοροεισπρακτική πολιτική των μνημονίων, πόσο θα ανακούφιζε χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία αδυνατούν σήμερα να αντεπεξέλθουν οικονομικά και βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση και στην απόγνωση.

Μοναδική πρόταση είναι η άσκηση σημαντικών πιέσεων στην κυβέρνηση για την τελική λύση του προβλήματος με το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας και την απομάκρυνση από την πόλη μας των λαθρομεταναστών. Πιέσεις μπορούν να ασκηθούν με μαζικές κινητοποιήσεις όπως είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν για τους απολυμένους της ΒΦΛ, με μια 24ώρη απεργία όπως αυτή που κηρύξαν οι τοπικοί φορείς στην Σάμο κ.α.

Κάθε άλλη πρόταση εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν στην Ισλαμοποιήση της πόλης μας. Φανταστείτε αύριο να αυξηθεί αυτός ο αριθμός σε τετραπλάσιους και δημιουργώντας τα γνωστά γκέτο που έχουμε δει στην Αγγλία και στην Γαλλία να απαιτήσουν την λειτουργία του Ιμπραήμ πασά τζαμί (ναός Αγίου Νικολάου) και το Χαλίλ μπέη τζαμί (Παλιά Μουσική). Στην Γαλλία από το 2016 κλείνουν τα τζαμιά για την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας και εμείς που βιώσαμε 400 χρόνια σκλαβιάς δεν έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε να τα ανοίξουμε. Από την άλλη πλευρά η Τουρκία καιροφυλακτεί ασκώντας πιέσεις για την επαναλειτουργία σε όλη την έκταση της ελληνικής επικράτειας 19 οθωμανικών τζαμιών με τελικό σκοπό την τουρκοποιήση της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών σε υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΘ.Μουριάδης: Αλήθεια, τι συμβαίνει με τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας;