Τις εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνει η Λευκή Νύχτα της Παρασκευής 6 Μαϊου ανακοίνωσαν, σε συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής των φορέων που τις διοργανώνουν.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Αλέξης Πολίτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο Βασίλης Λεμονίδης.

Ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι εκατοντάδες Καβαλιώτες, «μέσα από συλλογικότητες και φορείς, θα συνδράμουν στη διασκέδασή μας. Η αγορά θα βάλει τα καλά της, θα έχει τις εκπτώσεις της κι ίσως και κάτι παραπάνω λόγω της ημέρας, και θα μάς περιμένει να χαρούμε τα ψώνια μας μέσα σε μια μουσικοχορευτική -και όχι μόνο- πανδαισία. Ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε στους δρόμους της πόλης, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να παίξουμε και να ψωνίσουμε».

Ο κ. Πολίτης, αφού αναφέρθηκε στις κρίσεις που περνά η κοινωνία, εξέφρασε την άποψη ότι «οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες» και την πεποίθηση ότι η Λευκή Νύχτα θα στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα και θα δώσει την ευκαιρία «για διασκέδαση που έχουμε ανάγκη και για στήριξη της τοπικής αγοράς».

Ο κ. Αγγελίδης έδωσε τα εύσημα στον Εμπορικό Σύλλογο για τη διοργάνωση, χαρακτηρίζοντάς την ως «εξαιρετικό» εμπορικό γεγονός στον τομέα της οικονομίας και ως εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Δέμπας θύμισε ότι η Καβάλα ήταν από τις πρώτες πόλεις που διοργάνωσαν Λευκή Νύχτα, είπε ότι προβληματίζει η απαισιοδοξία του κόσμου και υπογράμμισε ότι η Λευκή Νύχτα είναι «μια χρυσή ευκαιρία για ένα διάλειμμα μέσα σ’ αυτά που βιώνουμε».

Τέλος, ο κ. Λεμονίδης ευχαρίστησε τους επικεφαλής των υπόλοιπων φορέων για την βοήθεια και την συμπαράστασή τους και επισήμανε ότι «όταν οι φορείς συνεργάζονται είτε για διεκδικήσεις είτε για γιορτή, μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα». Δήλωσε, δε, ότι την Παρασκευή θα υπάρξει κορύφωση της περιόδου των εκπτώσεων.

Γνωστοποίησε ότι φέτος, πέραν των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι συλλογικοί φορείς, άλλες τόσες δράσεις θα προσφέρουν και ιδιωτικές επιχειρήσεις, εμπλουτίζοντας τη διασκέδαση όσων θα δημοτών και τουριστών επισκεφθούν την αγορά. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος η διοργάνωση θα προσελκύσει κατοίκους και όμορων Νομών, όπως και Βαλκάνιους που ήδη άρχισαν να επισκέπτονται την Καβάλα. «Χρειαζόμαστε να ζωντανέψουμε την πόλη και την αγορά μας», κατέληξε.

Παρών ήταν και ο κ. Μπάμπης Ηλιάδης, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό όλων των εκδηλώσεων.

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Η μεγάλη πίεση που ασκήσαμε και ο διάλογος απέδωσε καρπούς- Ανοίγει σύντομα ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα
Επόμενο άρθροΕπισκέψεις μαθητών στο Δημαρχείο Καβάλας