Κλίμα συναίνεσης επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά τις μέρες και τον τρόπο των συνεδριάσεων. Ο πρόεδρός του κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης έδωσε λεπτομέρειες για τη συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το είχε ανακοινώσει και ο δήμαρχος στην πρώτη συνεδρίαση ότι θα καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων ώστε, και με τη δική μου παρουσία, να κάνουμε μια ενημέρωση και μία συναπόφαση για κάποια βασικά θέματα της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Δηλαδή, τη μέρα, την ώρα, τον τρόπο και τα προ ημερησίας διάταξης συνδυαστικά με την Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας. Αποφασίσαμε ότι η μέρα των συνεδριάσεων θα είναι η πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και σε περίπτωση που χρειαστεί να συνεδριάσουμε και δεύτερη ή και τρίτη φορά μέσα στο μήνα, οι μέρες θα είναι η Δευτέρα ή η Τετάρτη. Σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως προέκυψε αυτήν την εβδομάδα, μπορεί να γίνει και άλλη μέρα, αλλά ο κανόνας θα είναι η πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα κι από ‘κει και πέρα, Δευτέρα ή Τετάρτη. Αυτό, βέβαια, θα γίνεται μετά από συνεννόηση.

Η πρώτη συνεδρίαση θα είναι υποχρεωτικά διά ζώσης και οι επόμενες με μικτό τρόπο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έρχεται και όποιος όχι. Εκτιμώ ότι κατά μέσω όρο θα έχουμε μία συνεδρίαση ανά 15ήμερο, αλλά στην αρχή επειδή θα έχουμε πολλές συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής, να κάνουμε τρεις συνεδριάσεις το μήνα, όπως τώρα τον Ιανουάριο».

Πρόσθεσε ότι «ήταν μια ευκαιρία, με δεδομένο ότι την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) θα συζητήσουμε τις συγκροτήσεις των Νομικών προσώπων, να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι επικεφαλής των παρατάξεων για το ποιος θα θέσει τα μέλη ή τους πολίτες που απαιτούνται σε κάθε Επιτροπή. Πρόθεση όλων μας είναι να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση και φυσικά με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος. Οι προτάσεις θα γίνουν και θα κατατεθούν γραπτώς το πρωί (σ.σ. σήμερα), ώστε το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρξει ενιαία πρόταση προς ψήφιση».

Προηγούμενο άρθροΣτις 3 Μαρτίου η φετινή Αλφαβητοπαρέλαση
Επόμενο άρθροΑντίθετος και ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη