Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χριστόδουλος Μιχαλάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο συζήτησαν το θέμα της συντήρησης των σχολείων όπου απαιτείται.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχε ζητηθεί από τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων μια συνάντηση για να μιλήσουμε για τα προβλήματα των σχολείων που είναι πάρα πολλά. Εμείς ξεκινήσαμε ήδη την προετοιμασία, με την Τεχνική Υπηρεσία να είναι έτοιμη καθώς σ’ αυτήν παραπέμπονται όλα τα τεχνικά ζητήματα. Ζητήσαμε, ούτως ή άλλως, μέσω των Σχολικών Επιτροπών να καταγραφούν από τους διευθυντές τα προβλήματα με κλίμακα από τα επικίνδυνα προς τα λιγότερο επικίνδυνα. Θα τα συγκεντρώσουμε όλα από Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια με τους τεχνικούς του Δήμου Καβάλας θα τα ιεραρχήσουμε, θα περάσουν οι τεχνικοί του Δήμου Καβάλας να τα δουν και να τα ιεραρχήσουν και θα οδηγήσουμε την κατάσταση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Να κάνουμε μια εργολαβία για συντηρήσεις σχολείων και να ξεκινήσει η διαδικασία των συντηρήσεων και την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Ζήτησε η Ένωση Γονέων να επισπεύσουμε όσο γίνεται τα πράγματα. Εμείς ζητήσαμε τη συνδρομή και τη βοήθειά τους όπου είναι απαραίτητο. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήσαμε ότι μαζί θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Από πλευράς Ένωσης Γονέων ήταν μόνο τρία μέλη και θα μεταφέρουν ό,τι συζητήσαμε στους υπόλοιπους που δεν μπορούσαν να έρθουν εκείνη την ώρα. Από το Δήμο Καβάλας ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αλέξης Γούλας, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ηλίας Τσαχαλίδης κι εγώ. Συμφωνήσαμε να επισπεύσουμε την κατάσταση και να την αντιμετωπίσουμε φέτος με εργολαβία. Του χρόνου ελπίζουμε να γίνει κατορθωτό να υπάρχει και επιστασία ταυτόχρονα και να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα».

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε ότι «τα χρήματα είναι ελάχιστα, είναι 200 χιλιάδες ευρώ για 70 κτήρια περίπου. Με αυτά τα χρήματα μπορείς να κάνεις ελάχιστα πράγματα. Τα κτήρια γερασμένα αλλά παρ’ όλα αυτά θα γίνει μία προσπάθεια παράλληλα να εντάξουμε κάποια σχολεία σε βιοκλιματική αναβάθμισή, όπως έγινε με το 12ο και με το 21ο, με το Γυμνάσιο- Λύκειο Κρηνίδων. Θα συνεχιστεί και αυτή η προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου Καβάλας, με στόχο να το κάνουμε για όλα σε βάθος χρόνου. Αρχικά, πάντως, θα λύσουμε τα επικίνδυνα ζητήματα και μετά θα πάμε και για τα άλλα».

Προηγούμενο άρθροΆννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Στην εμμονική δυσφήμηση της Ελλάδας με πολιτική σκοπιμότητα θα απαντήσει και πάλι ο ελληνικός λαός στις 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα»
Επόμενο άρθροΟ Σύλλογος Κατοίκων Νεάπολης έκοψε την Βασιλόπιτα του