Χρήστος Μέτιος: «Στόχος μας να ενημερώσουμε τους φορείς για τις δράσεις μας και να ακούσουμε τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό της τουριστικής μας πολιτικής τα επόμενα χρόνια»

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πόλη της Καβάλας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, στελεχών της Διοίκησής του και εκπροσώπων από τους Δήμους, τουςφορείς, τις ενώσεις, τους συλλόγους και τα σωματείατουριστικών επαγγελμάτων της περιοχής.

Τα βασικά θέματα της συνάντησης ήταν:

• Ενημέρωση για τις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας οι οποίες είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε είναι σε εξέλιξη.

• Κατάρτιση του σχεδίου δράσεων του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού ΑΜΘ (DMO).

• Διατύπωση προτάσεων για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες,διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις οι οποίες καταγράφηκαν και πολλές από αυτές θα υιοθετηθούν.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μέτιος δήλωσε:

«Στόχος της συνάντησης εργασίας που διοργανώσαμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας στην Καβάλα ήταν να ενημερώσουμε τους φορείς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού για τις δράσεις μας αλλά και να τους ακούσουμε προκειμένου να λάβουμε υπ’όψιν τις προτάσεις τους κατά το σχεδιασμό της τουριστικής μας πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.

Είμαι ικανοποιημένος.

Θα ακολουθήσουν άλλες έξι παρόμοιες συναντήσεις, στις πρωτεύουσες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων και στα δύο νησιά μας, ώστε να καλύψουμε το σύνολο της Περιφέρειάς μας.

Επιδίωξή μας είναι να χτίσουμε μια αυθεντική τουριστική ταυτότητα και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να καταστεί ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός.»

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης σε οδούς του Αγίου Λουκά και του Βύρωνα
Επόμενο άρθρο2η Συνάντηση – Ακαδημία για Γονείς «Από το Α έως το Ω» υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ & του Υπ. Υγείας