Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών έλαβε χώρα στα Γιάννενα όπου συμμετείχαν ο νέος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και ο περιφερειακός; Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Ο τελευταίος σημείωσε ότι απαιτούνται κάποιες αλλαγές στην Βουλή για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών γίνεται στα Γιάννενα την Τετάρτη και την Πέμπτη (σ.σ. προχθές και χθες). Συζητούνται μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την επόμενη θητεία. Εκπροσωπούμε την αυριανή διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ ο εκλεγμένος περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και εγώ, που είχαμε εκλεγεί στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών το 2019 και είναι ίσως η τελευταία συνεδρίαση στην οποία μετέχουμε με τις παλιές μας ιδιότητες. Την Τετάρτη, με την παρουσία της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, του αναπληρωτή υπουργού κ. Θοδωρή Λιβάνιου και πολλών γενικών γραμματέων και άλλων αρμοδίων, συζητήθηκαν αλλαγές οι οποίες είναι αναγκαίες να γίνουν ως προς τη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης».
ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι αυτά που συζητήθηκαν είναι ενδιαφέροντα, έχουν τη δική τους σημασία για την πιο εύρυθμη λειτουργία των Περιφερειών. Εκείνο που πρέπει να δούμε είναι το πόσο γρήγορα θα μπορέσουν να εφαρμοστούν, ειδικά κάποιες αλλαγές που απαιτούν ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για αν μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Στο περιθώριο της συνάντησης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Λιβάνιο και να συναντηθούμε με τη νέα γενική γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Συρεγγέλα, αλλά και με πολλούς άλλους ανθρώπους που είναι στη διοίκηση άλλων Περιφερειών για να δούμε πώς προσεγγίζουν αλλά και τι λύσεις προτείνει ο καθένας για να αντιμετωπιστούν ζητήματα που όταν ανακύπτουν δεν υπάρχει η δυνατότητα να περιμένουμε και πρέπει ευθυγραμμιστούμε με την πίεση του χρόνου που έχουν αυτά τα θέματα».

Προηγούμενο άρθροΞενάγηση φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις λιπασμάτων της Kavala Novafert- Τεράστιο το κέρδος για τους φοιτητές
Επόμενο άρθροΈναρξη λειτουργίας Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής-έγχυση πλάσματος