Στην πρωτεύουσα έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ, που είχαν τεθεί επικεφαλής του κομβόι των οχημάτων, που θα λάβουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα.

Στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται ότι θα φθάσουν περίπου 120 με 130 τρακτέρ τα οποία και θα μείνουν εκεί όλη τη νύχτα, ενώ από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει και πάλι συντεταγμένα η αναχώρησή τους.

Την ίδια ώρα χιλιάδες αγρότες αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα με δεκάδες λεωφορεία και ΙΧ από όλη την επικράτεια προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει η ΕΡΤ από την πλατεία Συντάγματος

Πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας καθώς σιγά σιγά αρχίζουν να καταφθάνουν και τα άλλα τρακτέρ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου θα υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος. Αναλυτικά η δήλωση της κ. Δημογλίδου: «Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή. Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος. Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Από εκεί και πέρα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται είναι οι εξής:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, Πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την Πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της Πλατείας Ομονοίας.
Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Νωρίτερα, τα τρακτέρ που υπενθυμίζεται πως ξεκίνησαν την πορεία τους από το Κάστρο Βοιωτίας, πέρασαν τα διόδια των Αφιδνών περί τη μία το μεσημέρι. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, το κομβόι προχωρούσε φέροντας πλακάτ με μηνύματα που αφορούν το συλλαλητήριο, στο οποίο και θα δώσουν το «παρών», ενώ δεν έλειψαν και οι κόρνες από παριστάμενους, που βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που προβαίνουν στην κινητοποίηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες»

Στο μεταξύ, μήνυμα προς τους αγρότες πως η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε πολλά από τα αιτήματά τους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σημερινό συλλαλητήριο, εκτιμώντας ότι θα δούμε μικρό αριθμό τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, προέβλεψε παράλληλα ότι η κατάσταση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις θα ομαλοποιηθεί γρήγορα: «Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Και οι αγρότες ξέρουν ότι και η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών τους ως προς το ρεύμα. Άρα, θα έχουμε μια κίνηση κλιμάκωσης και μετά τα πράγματα θα μπουν στον ρυθμό τους, θα αρχίσει η περίοδος της σποράς», είπε και παράλληλα κάλεσε τους αγρότες να συνεργαστούν με την Αστυνομία, για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Προηγούμενο άρθροΚοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Μέτσολα: “Το κράτος Δικαίου είναι ισχυρότερο από ποτέ στην Ελλάδα”
Επόμενο άρθρο3,450 ευρώ είναι το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δράση του Γιάννη Σαρρή ενισχύοντας για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα με τον καρκίνο