8 Σεπτεμβρίου 2024, 3:14
24.9 C
Kavala

Στο Δημοκρίτειο της Θράκης εντάχθηκε και με ΦΕΚ επίσημα, πλέον, ο πανεπιστημιακός κόμβος της Καβάλας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την Διοίκηση της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Καβάλας κ. Θανάση Μητρόπουλο το ΦΕΚ της συνένωσης της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας δημοσιεύτηκε στις 14/3/2024 και πλέον ανήκουν στο Δημοκρίτειο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 15 Μαρτίου. Το ΦΕΚ με το οποίο μεταφέρθηκε, διευρύνθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και εντάχθηκαν οι σχολές από την Καβάλα και τη Δράμα. Το ΦΕΚ εκδόθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου επομένως και είναι και επισήμως μέλη του Δημοκριτείου. Το πρωί της Παρασκευής σύσσωμη η διοίκηση του παλιού Δημοκριτείου ήρθε έτσι ώστε να συζητήσει με τους καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό και τη διεύθυνση, αυτή τη διεύρυνση που θα είναι σχετικά σύντομη. Υπήρξε πάρα πολύ καλό κλίμα, έγινε πολύ καλή συζήτηση και με τους διοικητικούς και τους καθηγητές. Έγινε και μια περιοδεία μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Νομίζω ότι όλα πάνε καλά. Πιθανολογώ ότι θα γίνει μία συνάντηση και αυτήν την εβδομάδα στη Δράμα για τους ίδιους περίπου λόγους. Νομίζω ότι προχωράει ικανοποιητικά η υπόθεση».

ΙΣΟΜΕΡΩΣ

Σημείωσε ότι «για μας είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι σχολές μας εντάχθηκαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, διότι αυτό είναι ένα πανεπιστήμιο ισομερώς κατανεμημένο και έτσι η Καβάλα θα είναι ένας εκ των 4 διοικητικών κόμβων του Πανεπιστημίου, κάτι που δεν συνέβαινε μέσα στο ΔΙΠΑΕ. Νομίζω ότι θα έχουμε πολύ καλύτερη εξέλιξη και καλύτερες αντοχές κι αντιστάσεις απέναντι στα μη κρατικά πανεπιστήμια τα οποία θεωρώ ότι σε 1,15 περίπου χρόνο θα αρχίσουν να εμφανίζονται».

ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΟΣΤΟΣ

Επισήμανε ότι «να μείνουμε στο σημείο ότι ο ανταγωνισμός για μας –και αυτό θα πρέπει να το προσέξουν οι τοπικές κοινωνίες- δεν είναι ακαδημαϊκός. Τα δημόσια πανεπιστήμια δεν θα υστερούν, αντίθετα θα πλεονεκτούν έναντι των μη κρατικών. Είναι όμως χωροταξικός ο ανταγωνισμός κι αυτό αποτελεί μειονέκτημα. Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, το γεγονός ότι τα μη κρατικά θα γίνουν στην Αθήνα κατά κύριο λόγο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα δημόσια περιφερειακά πανεπιστήμια βρίσκονται εκτός Αθηνών. Άρα θα πρέπει να προβλέψουμε ποιο είναι το κόστος σπουδών για κάποιον φοιτητή που θα φύγει από την Αθήνα και θα έρθει να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη. Αυτά μέχρι τώρα ήταν λίγο θαμπά. Ενοίκια, επιδόματα που δίνει το κράτος, καθημερινή διαβίωση, μετακινήσεις, τα πάντα. Θα πρέπει να γίνει πλήρης κοστολόγηση ώστε ο πολίτης να γνωρίζει ότι στέλνει το παιδί του εκεί διότι του έρχεται φθηνότερα και διότι είναι ακαδημαϊκά καλύτερα».

Hot this week

Πυρκαγιά σε καλαμιές στο Ερατεινό

Περιστατικό πυρκαγιάς σε έκταση με καλαμιές μεταξύ Ερατεινου και...

Παύλος Πολάκης: Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την...

Ολυμπιακός, η βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη: “Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα” και… μαγικές στιγμές στο ΣΕΦ

Συγκίνηση στο ΣΕΦ Σε μια άκρως συγκινητική και όμορφη εκδήλωση...

Πρόγραμμα-μαμούθ για ριζική ανακαίνιση των σχολείων της χώρας σχεδιάζει η κυβέρνηση – Θα αφορά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Ενα φιλόδοξο πρόγραμμα ανακαίνισης χιλιάδων σχολείων στη χώρα αναμένεται...

Topics

Πυρκαγιά σε καλαμιές στο Ερατεινό

Περιστατικό πυρκαγιάς σε έκταση με καλαμιές μεταξύ Ερατεινου και...

Συχνές και πολύωρες διακοπές ρεύματος και νερού στην κοινότητα του Αμυγδαλεωνα

Συχνές, πολύωρες και χωρίς καμία ειδοποίηση είναι οι διακοπές...

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας της υποψήφιας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου

Το Δημαρχείο Καβάλας επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής 6...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ραχώνι Θάσου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου στο...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img